:

:

TV Most

clock

Februar 07, 2021   22:18

0

512

Pušić: Predsedniku Vučiću pretio atentat

Preko 850 specijalaca bilo je raspoređeno na otvaranju spomenika Stefanu Nemanji kako bi se obezbednio predsednik, jer su obaveštajni podaci ukazivali da će se pokušati izvršiti atentat, izjavio je večeras šef Uprave kriminalističke policije Bogdan Pušić.

Pušić je u emisiji ''''Hit tvit'''' na televiziji Pink potvrdio da su bile pojačane mere bezbednosti kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvarao spomenik Stefanu Nemanji.

On je rekao da smena načelnika Policijske uprave Novi Sad Milorada Šušnjića nema direktne veze sa ovim slučajem.

Na snimcima upozorenje žrtvi,pa poruka njegovoj ekipi

Pušić je potvrdio da u snimku razgovora, koji je večeras objavljen na TV Pink, jedan od pripadnika kriminalne grupe, Marko Andrić Kuzman, čita poruke Velje Nevolje sa skremblovanog telefona.

Pušić je precizirao da Andrić na prvom snimku upućuje upozorenje žrtvi Milanu Ljepoji, a u drugom njegovoj ekipi “da više nisu mete i da neće više da se bakću sa njima nakon obavljenog posla”.

U pitanju je navodni plan za likvidaciju Ljepoje, nekadašnjeg pripadnika bande "Pink panteri".

Andrić inače još nije uhapšen, ali se protiv njega vodi istraga za pripadništvo Belivukovoj grupi, teško ubistvo i preprodaju droge.

Govoreći o suspenziji načelnika Policijske uprave Novi Sad kojem je oduzeto oružje i policijska značka, Pušić je rekao da to nema direktne veze sa akcijom oko Belivukove grupe.

On je pojasnio da ima indirektne veze, jer je novi ministar policije tražio da se identifikuju sve sumnjive veze sa osobama iz kriminogenih krugova sa ljudima iz MUP-a.

“Ako se te veze potvrde i skupi dovoljno dokaza da je prekršen zakon, onda Sektor unutrašnje kontrole preduzima mere iz svoje nadležnosti”, rekao je Pušić u emisiji “Hit tvit” na TV Pink.

Izvor: Танјуг

VučićatentanBogdan Pušić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva