:

:

TV Most

clock

Novembar 06, 2022   20:09

0

233

Radojević: Nema sile koja pobeđuje narod u borbi za slobodu

Bivši gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević izjavio je večeras da će dalji potezi Srba sa severa KiM biti uslovljeni situacijom i potezima Prištine, i poručio da nema sile koja može da pobedi narod koji se bori za svoju slobodu.

"Rukovodimo se zaključcima koji su juče doneti i danas su u četiri opštine na severu održane sednice po hitnom postupku, gde su gradonačelnici, predsednici skupština opština i svi odbornici podneli ostavke. Nastavlja se proces napuštanja institucija", rekao je Radojević za Tanjug.

Kaže da će srpski policajci uskoro završiti taj započeti proces, kao i da će tako biti i u drugim institucijama na severu.

"Mi očekujemo da se poštuje Briselski sporazum i svi dogovori koji su postignuti u Briselu", rekao je on i istakao da ne prihvataju jednostrane poteze Prištine.

Naglasio je da Srbi ne predstavljaju pretnju nikome.

"Danas je bio prelep dan iako je vreme bilo loše. Imali smo više od 10.000 nasmejanih ljudi koji su bili zadovoljni skupom i što mogu da nose srpske trobojke i pokažu ljubav prema državi Srbiji. I takve ljude ne može niko pobediti, nema te sile koja može da pobedi volju naroda koji se bori za svoju slobodu", rekao je Radojević.

Poručio je da Srbi sa severa ne žele nikakav konflikt i da će nastaviti da rade u skladu sa svojim intesima.

"Sve oči su uprte u Beograd i predsednika Aleksandra Vučića, kome dajemo apsolutnu podršku da nastavi dalje razgovore sa međunarodnim predstavnicima oko rešavanja ove krizne situacije", naveo je on.

Radojević je rekao da danas na licima građana nije bilo straha.

Kako kaže, predstavnici Srpske liste su u svakodnevnoj komunikaciji sa predsednikom Vučićem.

"To je izuzetno olakšavajuće, i kada znamo da je država uz nas i predsednik, građani nemaju razloga za strah jer znaju da je država uz njih", naglasio je on.

Na pitanje da li mogu da očekuju nove provokacije od Aljbina Kurtija, kaže da se svašta može očekivati, zato što premijer privremenih prištinskih institucija povlači jednostrane poteze sa ciljem destabilizacije i proterivanja Srba.

Radojević dodaje da nijedan potez Kurtijeva vlada nije napravila u korist Srba i da zato ne bi bili iznenađeni novim provokacijama Prištine.

"Poslali smo poruku da smo složni i jedinstveni i takav će biti i naš odgovor", poručio je on.

Na pitanje da li će biti novih blokada puteva, Radojević je rekao da ne bi da prejudicira ništa jer Srbi ne žele da prave probleme i nisu nikome pretanja, i da su i te blokade ranije bile zbog samoodbrane, kako bi zaštitili svoju slobodu i pravo na kretanje.

Dodao je da ne može da kaže kakva će biti reakcija građana ako dođe opet do ugrožavanja prava Srba ili većih incidenata.

Izvor: T a n j u g; Foto: T a n j u g

KiMMilan Radojević
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva