:

:

TV Most

clock

Avgust 23, 2022   8:47

0

160

Radojević: Sastanak sa predsednikom Vučićem nam je ulio nadu i sigurnost

Gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević istakao je da Vlada u Prištini ne namerava da odustane od odluke o reciprocitetu, naglasivši da je u ovim trenucima jedinstvo Vlade Republike Srbije i Srba na Kosovu i Metohiji najvažnije, prenosi Kurir.

"Vlada u Prištini ne namerava da odustane od odluka koje ni ne mogu da se sprovedu na terenu. Nama su bile potrebne garancije da neće biti pogroma i proterivanja i mi smo dobili potvrdu od predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji nam je ulio i nadu i sigurnost", kazao je Radojević.

Radojević je naveo da su Srbi sa KiM dali apsolutnu podršku predsedniku Srbije da pronađe kompromis da se ova situacija reši.

"Ljudi iz Prištine će naći nov problem, ako se ovaj reši, oni će uraditi sve da izazovu nestabilnost. Mi ne vidimo da oni imaju bilo kakvu volju da postignu dogovor", naglasio je on.

Radojević je naveo da je učestao napad ROSU na sever Kosova.

"Ne bi me iznenadilo da dođe do novog upada. Mi smo pokazali da smo kompaktni i jedinstveni, a ako dođe do neke akcije doći će i reakcije građana. Mi smo reagovali na jednostrane poteze Prištine i od Međunarodne zajednice tražimo da reaguje i zaustave sve poteze koje bi situaciju odvelo u nekom drugom smeru", zaključio je gradonačelnik Severne Mitrovice.

Izvor: Kosovo online/Kurir

KiMMilan RadojevićVučić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva