:

:

TV Most

clock

April 30, 2023   7:51

0

135

Radojević: Za odbranu Mitrovice plaćena visoka cena, odluku o otvaranju mosta na Ibru mogu da donesu samo Srbi

Bivši gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević rekao je da odluku o ponovnom otvaranju mosta na Ibru mogu da donesu samo Srbi koji su, kako je naveo, platili visoku cenu da bi sačuvali svoj grad.

"Severni deo Kosovske Mitrovice je nakon 1999. godine ostao jedina urbana, gradska sredina u kojoj su većina Srbi", naveo je Radojević na svom Instagrammu.

Kako je napisao "za odbranu grada plaćena je visoka cena. Od 1999. do 2013. godine bilo je preko 1.000 napada na glavnom gradskom mostu iz pravca južnog dela Kosovske Mitrovice. U tim napadima bilo je na stotine ranjenih Srba, a nekoliko naših sugrađana je izgubilo život braneći grad i sever".

Nagladio je da sloboda kretanja u Severnoj Mitrovici nikome nije uskraćena.

"Današnji severni deo Kosovske Mitrovice je jedina multietnička sredina na KiM, sa mešovitim naseljima poput Bošnjačke mahale i Mikronaselja, gde zajedno žive Srbi, Albanci, Bošnjaci, Goranci, i sloboda kretanja nikome nije uskraćena. U južnom delu Kosovske Mitrovice nema Srba. Na groblje i u crkvu se odlazi samo i isključivo pod policijskom pratnjom", dodao je Radojević.

Naglasio je da odluku o otvaranju mosta na Ibru mogu da donesu samo Srbi.

"Odluku o eventualnom otvaranju glavnog gradskog mosta mogu doneti samo Srbi, građani Kosovske Mitrovice i severa koji su skupu cenu platili kako bi Srbi ostali da žive u severnom delu Kosovske Mitrovice, ali i u ostalim opštinama na severu. Tu odluku ne može da donese niko drugi do nas samih", poručio je Radojević.

Izvor: TV Most, instagram

KiMRadojevićmost na Ibru
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva