:

:

TV Most

clock

Jul 05, 2019   16:50

0

214

Rama o sporazumu s Prištinom

Albanski premijer Edi Rama rekao je danas da Srbija ne treba da se oseća ugroženo zbog sporazuma Tirane i Prištine o zajedničkoj spoljnoj politici, te poručio da u regionu treba prestati sa "istim starim sra**ma iz prošlosti" i ići napred.

Ovaj direktan i za zvaničnike neuobičajen odgovor Rama je dao na pitanje novinara u Poznanju da li taj sporazum ugrožava regionalnu stabilnost i doprinosi stvaranju Velike Albanije.

"Beograd ima svoje mišljenje i poziciju, mi imamo svoje", rekao je Rama i dodao da je sporazum sa Prištinom bila ispravna odluka i da je to trebalo još ranije da se uradi, te da niko zbog toga ne treba da se oseća ugroženo.

“Mi nikog ne napadamo, samo jačamo međusobnu saradnju. To je normalno. Želeo bih da i sa Srbijom jačamo saradnju i da idemo napred. Ne vidim zašto bi se Srbija osećala napadnuto”, rekao je Rama i dodatno pojasnio, ne birajući reči:

“Mi u regionu treba da prestanemo sa istim starim sr**ima iz prošlosti. Svi u regionu treba da idu napred, da se radi na jedinstvenom tržištu, a ne da se pravi atmosfera kao da je neko napadnut”.

Izvor: Танјуг

Edi Ramasporazum Priština-Tirana
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva