:

:

TV Most

clock

Jun 11, 2022   14:35

0

149

Rama: Otvoreni Balkan i Berlinski proces su komplementarni

Berlinski proces i "Otvoreni Balkan" nisu dve konkurentske inicijative, već su komplementarne, izjavio je danas premijer Albanije Edi Rama.

Kako prenosi Kljan Kosova, Rama je ocenio da je Berlinski proces, koji će se nastaviti dolaskom Olafa Šolca na mesto nemačkog kancelara, inicijativa na principijelnom nivou za postavljanje prekretnica i ciljeva u vezi sa zemljama balkanskog regiona, dok je "Otvoreni Balkan" njena jedinica za sprovođenje, koja sporazume čini opipljivim za ljude.

On je naveo da je nastavak Berlinskog procesa dobra vest jer je to, kako je rekao, linija ponašanja zemalja Zapadnog Balkana i prostor gde se postavljaju prekretnice, konkretni ciljevi i podsticaji za konkretan rad u okviru "Otvorenog Balkana", prenosi Kosovo onlajn.

"Dakle, Berlinski proces i ''Otvoreni Balkan'' ne samo da nisu dve suprotstavljene inicijative, nisu cak ni dve konkurentske inicijative, vec su to dve komplementarne inicijative od kojih je jedna na principijelnom, a druga na konkretnom nivou", rekao je Rama u intervjuu za TVSH u Solunu, gde je učestvovao na Samitu Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi.

Izvor: T a n j u g; Foto: AFP

RamaOtvoreni BalkanBerlinski proces
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva