:

:

TV Most

clock

Avgust 28, 2023   17:06

0

66

Razgovarali Putin i Modi, istakli značaj proširenja BRIKS-a

Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa indijskim premijerom Narendrom Modijem, saopštio je danas Kremlj, navodeći da su dvojica lidera tokom razgovora istakla značaj proširenja BRIKS-a.

"Razgovarano je o rezultatima samita BRIKS-a u Johanezburgu. Naglašen je značaj postignutih sporazuma, pre svega, širenja BRIKS-a, što će nesumnjivo doprineti rastu uticaja organizacije na međunarodnoj sceni", navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Kremlja.

Dodaje se da je dogovorena bliska saradnja u kontekstu ruskog predsedavanja BRIKS-om od 1. januara 2024. godine.

Putin i Modi su razgovarali i o aktuelnim pitanjima u vezi sa rusko-indijskim odnosima koji se, kako stoji u saopštenju, progresivno razvijaju u duhu posebno privilegovanog strateškog partnerstva.

"Konstatovana je pozitivna dinamika trgovinsko-ekonomske saradnje. Izraženo je obostrano raspoloženje za doslednu realizaciju velikih projekata u energetskom sektoru i zajednički rad na proširenju međunarodne transportne i logističke infrastrukture", navodi se u saopštenju.

Ruski predsednik je čestitao indijskom premijeru na uspešnom sletanju indijske svemirske letelice "Čandrajan-3" na Mesec, u blizini njegovog južnog pola.

Dvojica lidera su potvrdila spremnost za dalji razvoj bilateralne saradnje u svemirskom sektoru.

Izvor: T a n j u g; Foto: pixabay

PutinModiBRIKS
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva