:

:

TV Most

clock

Avgust 18, 2022   16:32

0

128

Rezultati završnog ispita u ponedeljak, upis 26. i 27.avgusta

Avgustovski završni ispit iz srpskog jezika juče su u Beogradu polagala 22 učenika osmog razreda, a reč je o đacima koji zbog raznih bolesti ovaj ispit nisu polagali u junu, izjavio je Tanjugu načelnik Školske uprave za grad Beograd Dragan Filipović.

Danas su polagali ispit iz matematike, sutra će polagati kombinovani test, a Filipović navodi da će se konačni rezultati ispita znati u ponedeljak i da će upis u srednje škole za njih biti 26. i 27. avgusta.

Filipović je objasnio da u celoj Srbiji ima oko 760 đaka koji završni ispit polažu u avgustu, ali da je među njima i dosta odraslih koji stiču funkcionalno osnovno obrazovanje, a u Beogradu ih je 96.

"I oni, i đaci koji regularno završavaju osnovnu školu, juče su polagali test iz srpskog jezika, danas iz matematike, a sutra će polagati kombinovani test", rekao je Filipović.

Naveo je da oni đaci koji su u junu položili neki od ovih testova, sada polažu samo one testove koje tada nisu položili.

Govoreći o rezultatima polaganja, rekao je da se preliminarni rezultati mogu očekivati u ponedeljak do osam sati, a konačni istog dana, do 20 sati.

Kada je reč o upisu, koji će se obaviti u petak i subotu, 26. i 27. avgusta, objasnio je da procedura nije ista kao i prilikom upisa u junu.

"Upis u avgustu ide preko okružne upisne komisije koja zaseda u svakoj školskoj upravi na teritoriji cele države. Prosvetni savetnici, odnosno okružna komisija izlazi deci i roditeljima u susret i nudi im najbolje moguće rešenje od onoga što je ostalo nepopunjeno. Deca tu dobijaju odluku i sa njom se upisuju u školu", rekao je Filipović.

Istakao je da je drugačiji i način pregledanja testova u odnosu na jun koji izgleda tako što se formira komisije za sve predmete.

Juče i danas je bila tročlana, a sutra, pošto se test sastoji iz pet predmeta, komisija će biti petočlana.

Filipović je naveo da đaci koji su juče polagali mogu da budu mirni, jer kako je rekao rezultati su već poznati i dobri su.

Izvor: T a n j u g

završni ispitrezultatiupis
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva