:

:

TV Most

Foto: Profimedia

clock

Januar 12, 2024   20:37

0

67

Rukometaši Srbije ispustili "plus dva" u finišu i remizirali sa Islandom

Muška rukometna reprezentacija Srbije osvojila je samo bod na startu Evropskog prvenstva u Nemačkoj, pošto je večeras u prvom kolu C grupe remizirala sa Islandom 27:27 (10:11).

Srpski tim je pred punim tribinama "Olimpija dvorane" u Minhenu, uglavnom popunjenu navijačima Islanda, odigrao sjajan meč, bio nadomak pobede, ali je u poslednjih 45 sekundi ispustio dva gola prednosti i dozvolio rivalu da izbegne poraz.

Najefikasniji kod Srbije bio je Dragan Pešmalbek sa pet golova, Petar Đorđić postigao je četiri, a Bogdan Radivojević i Lazar Kukić po tri.

Za Island Bjarki Mar Elison postigao je sedam, a Bjorn Gudjonson pet golova.

Srbija naredni meč igra u nedelju protiv Mađarske (20.30), a dva dana kasnije sledi duel protiv Crne Gore (18.00).

Plasman u drugu fazu izboriće dve najbolje plasirane selekcije.

Đerona: Čestitke igračima za 58 minuta, za poslednja dva preuzimam odgovornost

Čestitke Islandu za izuzetan meč, siguran sam da je publika uživala. Čestitke mom timu za 58. minuta, a za poslednja dva minuta preuzimam odgovornost, rekao je selektor rukometaša Srbije Toni Đerona nakon remija sa Islandom (27:27) na startu Evropskog prvenstva.

Foto: StarSport

Srpski tim je u finišu meča, u poslednjih 45 sekundi, ispustio prednost od dva gola.

"Ne krivim igrače ni najmanje, mogao sam kroz neke promene da reagujem. Možda izgleda kao da smo izgubili bod, ali smo ga gledajući sve pre turnira, osvojili. Milosavljev je bio sjajan, odbrana je odradila posao, grešaka je bilo u napadu, problema sa kojima se nosimo (bolest Orbovića), ali na kraju rekao sam igračima usmerite misli na Mađarsku uzimajući u obzir ovih 58. minuta", istakao je Đerona.

Izvor: T a n j u g

rukometEvropsko prvenstvoSrbijaIsland
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva