:

:

TV Most

Foto: Rukometni savez Srbije

clock

April 23, 2022   19:54

0

153

Rukometašice Srbije preko Islanda do plasmana na Evropsko prvenstvo!

Ženska rukometna reprezentacija Srbije pobedom u poslednjem kolu protiv selekcije Islanda u Zrenjaninu 28:22 (19:15) plasirala se na Evropsko prvenstvo koje će od 4. do 20. novembra biti održano u Sloveniji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori.

Srbija je u „Kristalnoj dvorani“ upisala četvrti trijumf u kvalifikacionoj grupi 6 i zajedno sa reprezentacijom Švedske obezbedila mesto na kontinentalnom šampionatu.

Izabranice selektora Uroša Bregara su se u meču odluke revanširale Islanđankama za poraz u prvom meču (23:21) i ubedljivim trijumfom overile mesto na završnom turniru.

Domaća selekcija je od prvog minuta dominirala, a koliko je bila superiorna potvrđuje i podatakm da je Island samo jednom uspeo da izjednači – 9:9.

Srbija je na poluvremenu imala četiri gola prednosti, početkom drugog dela bilo je plus 6 i sigurnom igrom trijumf nijednog trenutka nije dolazio u pitanje.

Najefikasnija u domaćem timu bila je Jovana Stoiljković sa sedam golova, Sanja Radosavljević i Marija petrović su dodale po četiri, a Tamara Radojević i Nataša Lovrić po tri.

U poraženoj ekipi Rut Jonsdotir i Stejnun Bjornsdotir su upisale po četiri pogotka.

U drugoj utakmici ove grupe Švedska je na svom terenu ubedljivo savladala Tursku 33:21.

Grupa 6:   Švedska 10, Srbija 8, Island 4, Turska 2.

Izvor: RTV, Sportklub.rs

Evropsko prvenstvorukometašice Srbije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva