:

:

TV Most

clock

Maj 31, 2019   18:55

0

220

Rusi o postupku Prištine prema svom državljaninu: Biće dalekosežnih posledica

Odluka nepriznate republike Kosova o proglašavanju ruskog diplomate Mihaila Krasnošćekova, službenika UN misije na KiM za personu non grata izazvaće međuetničke napetosti i imaće dalekosežne posledice, poručuje Ministarstvo inostranih poslova Rusije u zvaničnom komentaru na najnovije događaje na severu KiM.

Ne vodeći računa o njegovom diplomatskom imunitetu, Krasnošćekov je bio zadržan i žestoko pretučen tokom operacije kosovske policije u srpskim opštinama na severu KiM, navodi se u saopštenju službe za saradnju s medijima Ambasade Rusije u Beogradu.

On se trenutno leči u Beogradu, a ruski MIP postupanje kosovskih službenika smatra nastavkom "neprikrivene politike usmerene na podizanje međuetničkih napetosti u regionu, ali i nepoštovanjem međunarodnih normi diplomatske komunikacije".

"U suštini, ova demonstracija nepoštovanja UN od strane Prištine predstavlja presedan koji će imati dalekosežne posledice", navodi se u saopštenju uz poruku da je nemoguće ne primetiti da će takvi "udarci" biti mogući toliko koliko vlast u Prištini bude imala podršku Zapada.

Rusija će nastaviti da primenjuje sve neophodne mere za zaštitu svoji građana u skladu s međunarodnim pravom i nacionalnim zakonodavstvom, poručio je ruski MIP.

Izvor: Танјуг

Rusijadiplomatareagovanje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva