:

:

TV Most

Foto: T a n j u g/AP

clock

April 19, 2024   10:27

0

33

Ruski napadi na Dnjepar i Krivi Rog

Ukrajinski zvaničnici saopštavaju da su najmanje dve osobe stradale u ruskom raketnom napadu na grad Dnjepar, a raketiran je i grad Krivi Rog.

Načelnik vojne administracije Krivog Roga Oleksandr Vilkul izjavio je da je u ranim jutarnjim satima u ruskom napadu na taj grad oštećena infrastruktura, kao i da su tri osobe povređene.

Vilkul je naveo da je napad na infrastrukturu izazvao požar.

Na licu mesta su ekipe Hitne pomoći. 

Napad na Dnjepar, oglasio se Zelenski

Najmanje dve osobe su stradale, a 15 njih je povređeno u ruskom raketnom napadu na Dnjepar, saopštio je načelnik regionalne vojne uprave Sergej Lisak.

Prema njegovim rečima, pogođena je petospratnica i pod ruševinama može biti još ljudi.

Povodom napada, oglasio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski zatraživši od saveznika još sistema PVO.

Gladkov: Oboreno 25 vazdušnih ciljeva iznad Belgoroda

Načelnik Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov izjavio je da su ruske snage presrele 25 vazdušnih ciljeva iznad te oblasti, ali da nema povređenih.

Gladkov je naveo da je cilj napada bio grad Belgorod, kao i da više zgrada i privatnih kuća oštećeno.

Ukrajina tvrdi da je prvi put oborila ruski bombarder

Ukrajinska vojska saopštila je da je uništila ruski strateški bombarder Tu-22 nakon ruskog raketnog i dronovog napada na ukrajinske gradove.

"Prvi put su protivvazdušne raketne jedinice ratnog vazduhoplovstva, u saradnji sa Odbrambenim obaveštajnim službama Ukrajine, uništile strateški bombarder Tu-22M3", naveo je komandant ukrajinskog vazduhoplovstva Nikola Oleščuk.

Ministarstvo odbrane Rusije prethodno navelo je da se ruski vojni avion, bombarder Tu-22M3, srušio u okrugu Krasnogvardejsk u južnom ruskom regionu Stavropolj, kao i da su piloti katapultirali.

U ruskom napadu na Dnjepropetrovsku oblast 8 osoba poginulo, 29 povređeno

Najmanje osam osoba je poginulo, a 29 je povređeno u ruskom napadu na Dnjepropetrovsku oblast, saopštila je ukrajinska Državna služba za vanredne situacije.

U Dnjepru su dve osobe poginule, a 20 ljudi je povređeno, dok je u Sinelnikovu poginulo šest osoba, uključujući dvoje dece, a šest osoba je povređeno, prenosi Ukrinform.

Izvor: RTS, T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva