:

:

TV Most

clock

Januar 26, 2015   12:05

0

189

Sanacija štete posle vodene stihije

Vodostaji manjih reka su u opadanju, ali i dalje raste nivo Južne Morave. Počelo je čišćenje korita manjih reka i potoka, kao i kanala.

Sanacija šteta već je počela kaže pomoćnik načelnika Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Bojan Tomić i napominje da se ne očekuje ponavljanje takvog scenarija.

"Svi mostovi koji su bili u opasnosti sada više to nisu, sledi sanacija nekoliko manjih mesta, a doći će i do snižavanja vodostaja Južne Morave", rekao je Tomić za RTS.

Kako je objasnio, niko u Predejanima gde se sinoć izlila Južna Morava nije ugrožen, a građanima se dopremaju neophodne stvari.

Prema njegovim rečima, poplave koje su zadesile Bosilegrad su uglavnom posledica klizišta, a ekipe se nalaze na terenu kako bi sanirale štetu.

"Mi ćemo raditi na sankcionisanju onih koji budu bacali smeće, ali moramo svi zajedno da radimo na edukaciji u toj oblasti", naveo je Tomić.

Poplave koje su prethodnih dana pogodile jug Srbije su napravile veliku štetu u Bosilegradu, Vranjskoj Banji, Surdulici, Vladičinom Hanu i u Grdelici.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva