:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Novembar 10, 2020   13:43

0

135

Saradnja Srbije i Grčke doprinosi regionalnoj stabilnosti

Srbija je zainteresovana za produbljivanje saradnje sa Grčkom, bazirane na istorijskoj bliskosti i prijateljstvu dva naroda, rekao je danas ministar spoljnih poslova Nikola Selaković u razgovoru sa grčkim ambasadorom u Srbiji Jorgosom Dijakofotakisom.

Kako je saopšteno iz Ministarstva spoljnih poslova, šef srpske diplomatije je istakao da postoji obostran i jak interes da se očuva i dodatno ojača stabilnost u regionu Jugoistočne Evrope, čemu saradnja Srbije i Grčke daje važan pozitivan doprinos.

Selaković je zahvalio ambasadoru za podršku Grčke teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i izrazio nadu da će biti očuvane poznate principijelne pozicije ove države prema jednostrano proglašenoj nezavisnosti Kosova i Metohije.

Istakao je snažno opredeljenje Srbije za unapređenje bilateralne ekonomske saradnje, gde, kako je rečeno postoji značajan neiskorišćen potencijal.

Selakovic je pozvao ministra inostranih poslova Grčke Nikosa Dendijasa da, kada se za to steknu uslovi, poseti Beograd, navodi se u saopstenju Ministarstva spoljnih poslova.

Izvor: Танјуг

SelakovićSrbijaGrčkasaradnjaJorgos Dijakofotakis
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva