:

:

TV Most

clock

Mart 12, 2019   13:55

0

104

Šarančić i saradnici oslobođeni optužbi

Bivši direktor "Železnica Srbije" Milanko Šarančić i troje saradnika oslobođeni su optužbi da su zloupotrebom položaja oštetili to javno preduzeće.

Optužbi su oslobođeni Milanko Šarančić, Zoran Milićević, Dragoslav Pejčić i Milorad Čelebić, saopštio je Specijalni sud. Šarančić je bio direktor "Železnica Srbije", Milićević pomoćnik direktora za vuču i vozna sredstva "ŽTP Beograd", dok je Pejčić bio direktor sektora za vuču i tehničku dokumentaciju. Oni su bili okrivljeni za zloupotrebu službenog položaja, odnosno za zloupotrebu službenog položaja u saizvršilaštvu.

Milorad Čelebić, privatni preduzetnik, oslobođen je optužbi za krivično delo zloupotreba službenog položaja pomaganjem. Sud je naveo da je na objavljivanju presude predsednik Veća kratko obrazložio razloge donošenja ovakve odluke. Protiv presude stranke i branioci imaju pravo na žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Inače, ovo je drugostepena presuda, jer je Apelacioni sud ukinuo presudu kojom je Šarančić bio osuđen na pet godina, a Milićević i Čelebić na četiri godine zatvora, dok je Pejčić i tada oslobođen optužbi.

Optužnica je podignuta krajem 2010. godine, dok je u junu 2016. izmenjena. Tužilaštvo ih je teretilo za nabavku šest dizel električnih lokomotiva od Slovenačkih železnica i 10 dizel motornih vozila od kompanije "Šveden reil". Tužilaštvo je tvrdilo da je ova nabavka bila moguća i u Srbiji uz manje troškove.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva