:

:

TV Most

Foto: AFP

clock

Oktobar 07, 2020   16:51

0

95

Saslušani direktorka i medicinsko osoblje cetinjske bolnice zbog Amfilohija

Policijski inspektori saslušali su direktorku cetinjske bolnice "Danilo Prvi" Sonju Radojičić i medicinsko osoblje koje je sprovodilo procedure nad mitropolitim crnogorsko-primorskim Amfilohijem, kako bi proverili da li su one u skladu sa merama Instituta za javno zdravlje, rečeno je televiziji "Vijesti" iz vrha crnogorske policije.

Izjave direktorke i medicinskog osoblja su dostavljene tužilaštvu koje će utvrditi da li ima elemenata krivične odgovornosti.

Iz te bolnice je pre nekoliko dana saopšteno da je Amfilohije tada odbio da se testira na koronavirus smatrajući da za tim nema potrebe, dok su cetinjski lekari nakon pregleda saopštili da ima bronhitis.

Mitropolit Amfilohije smešten je juče u cetinjsku bolnicu zbog pogoršanja zdravstvenog stanja. Testiran je i utvrđeno je da je pozitivan na koronavirus, a prebačen je na lečenje u KBC Podgorica.

Mitropolija crnogorsko-primorska saopštila je da je on stabilnog zdravstvenog stanja.

Krivokapić pozvao građane da se mole za Amfilohija

Kandidat za mandatara za sastav nove crnogorske vlade Zdravko Krivokapić pozvao je danas građane da se mole za zdravlje mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija i sve obolele od Kovida-19, kao i za zdravstvene radnike.

"Umnožimo molitve za našeg mitropolita Amfilohija, onako kako se on uvek molio za Crnu Goru. Molitve i podrška svim obolelim od kovida-19 i našim zdravstvenim radnicima širom Crne Gore", napisao je mandatar Zdravko Krivokapić na Tviteru.

Izvor: RTS, FoNet, Vijesti

AmfilogijeCrna GorakoronavirusKrivokapić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva