:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Maj 27, 2023   10:08

0

177

Savet za nacionalnu bezbednost: Oružane snage do daljeg u najvišem stepenu borbene gotovosti

Na Andrićevom vencu održana je sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, koja je zakazana nakon jučerašnjeg nasilnog upada kosovske policije i novoimenovanih predsednika opština u zgrade opština Zvečan, Zubin Potok i Leposavić.

Sednici Saveta za nacionalnu bezbednosti pored predsednika Vučića prisustvovali su premijerka Ana Brnabić, ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović, ministar policije Bratislav Gašić, direktor BIA Aleksandar Vulin, kao i šefovi službi bezbednosti VOA i VBA.

Sednici su prisustvovali i republički javni tužilac Zagorka Dolovac, predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić, šef diplomatije Ivica Dačić, ministarka pravde Maja Popović, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, načelnik beogradske policije Veselin Milić.

Nakon sednice, Služba za saradnju s medijima predsednika Republike medijima je prosledila saopštenje koje prenosimo u celosti.

"Zbog brutalne primene sile od strane Aljbina Kurtija i njegovih snaga prema srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, oružane snage Republike Srbije ostaju do daljeg u najvišem stepenu borbene gotovosti.

Tokom sastanka Saveta za nacionalnu bezbednost dogovorene su sve neophodne bezbednosne aktivnosti u cilju snaženja odbrambenih kapaciteta Republike Srbije. 

Naglašeno je da KFOR/NATO nije obavio svoj posao u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i Vojno-tehničkog sporazuma iz Kumanova. 

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović ovlašćen je da održava direktan kontakt sa komandantom KFOR, u pokušaju da obezbedi da KFOR/NATO ispuni svoju funkciju i mandat, u skladu sa relevantnim aktima UN i zaštiti Srbe na Kosovu i Metohiji.

Republika Srbija biće čvrsta i nepokolebljiva u zaštiti svog naroda".

Izvor: RTS, TV Most

KiMAleksandar VučićSavet za nacionalnu bezbednost
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva