:

:

TV Most

Foto: Танјуг, arhiva

clock

Decembar 29, 2019   11:38

0

163

Sednica Glavnog odbora SNS, tema- priprema za izbore

Sednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) počela je danas oko 11 sati, a glavna tema je priprema za predstojeće izbore.

Članovi Glavnog odbora su, na početku sednice, aplauzom pozdravili predsednika SNS Aleksandra Vučića.

Sednica je zatvorena za medije, a nakon sednice očekuje se obraćanje lidera stranke.

Pre Glavnog odbora, zasedalo je Predsedništvo SNS.

Sala Kombank dvorane u Beogradu, u kojoj se održava sednica, je ispunjena, zbog čega su pojedini članovi stranke ostali ispred sale.

Vučić je u subotu ocenio da će izbori biti teski, jer će svi ići protiv naprednjaka.

"Izbori su uvek teski za one koji hoće da pobede i ponašaju se odgovorno, za ove druge su lakši, oni na njih i ne moraju, mogu u Skupstinu da ulaze i prave incidente, u RTS sa testerama... mogu da tuku policajce i novinare", rekao je Vučić juče za TV Prva.

On nije želeo da odgovara na pitanja o eventualnim smenama u stranci.

Vučić je najavio da će stranka ići na nova, mlada lica, a Blic saznaje da će na današnjoj sednici biti predstavljeno 70 mladih naprednjaka, koji su prošli kroz stranačku akademiju i koji su u prethodnom periodu slušali predavanja i iskustva starijih kolega koji su danas na funkcijama, od ministara, poslanika, sve do predsednika države i SNS Aleksandra Vučića.

"Od 70 ljudi koliko će biti predstavljeno, njih 25 će se naći na listi za republički parlament", rekao je neimenovani izvor iz vrha SNS-a za taj list i precizirao da je to 10 odsto liste, što je veliki broj. Isti izvor navodi da tome ima otpora među starijim članovima SNS-a, ali predsednik Vučić i rukovodstvo stranke smatraju da je vreme za novu energiju.

Izvor: Танјуг

GO SNSVučićizbori
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva