:

:

TV Most

clock

Mart 18, 2021   13:41

0

83

Selaković i predstavnici BiH: Poboljšani odnosi dve zemlje

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se danas sa članovima predsedništva Bosne i Hercegovine, Miloradom Dodikom, Željkom Komšićem i Šefikom Džaferovićem, a na sastanku su konstatovali da je prethodnih nekoliko godina obeleženo poboljšanjem odnosa dve države.

Članovi Predsedništva BiH izrazili su zahvalnost Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću na solidarnosti u borbi protiv pandemije koronavirusa i doniranim dozama vakcine, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Na sastanku je istankuta važnost intenziviranja odnosa dve zemlje i rešavanje otvorenih pitanja putem iskrenog direktnog dijaloga i to bez učešća trećih strana.

Selaković je istakao da je Srbija zainteresovana za očuvanje mira i stabilnosti u regionu, naročito u BiH.

„Zalažemo se za očuvanje integriteta BiH, kao i Dejtonskog mirovnog sporazuma koji podrazumeva dva entiteta i tri konstitutivna naroda u BiH“, kazao je Selaković tokom sastanka u Sarajevu.

Dodao je da je Srbija zahvalna BiH na prinicipijelnom i jasnom stavu o nepriznavanju nezavisnosti takozvane države Kosovo i podršci Srbiji u međunarodnim organizacijama po pitanju članstva takozvanog Kosova.

Na sastanku je istaknut i značaj jačanja ekonomske saradnje, koja može da dovede do relaksiranja političke atmosfere u regionu.

U tom kontekstu kao dobra ideja ocenjena je inicijativa mini-Šengen, jer je reč o potrebi za povezivanje zemalja i naroda na Zapadnom Balkanu, ali i za slobodnim protokom ljudi, roba, usluga i kapitala i zajedničkom nastupu na trećim tržištima.

Sagovornici su podržali inicijativu predsednika Vučića za održavanje ekonomskog foruma u Beogradu.

Razgovaralo se i o važnosti infrastrukturnih projekata, a kao prioriteti izdvojeni su auto-put Beograd - Sarajevo i u narednom periodu razmatranje rekonstrukcije železničke mreže.

Izvor: T a n j u g

Nikola SelakovićBiH
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?