:

:

TV Most

clock

Januar 26, 2021   12:20

0

26

Selaković: Srbija i Španija sarađuju na svim poljima

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković danas je, na sastanku sa ambasadorom Španije u Srbiji Raulom Bartolomeom Molinom, konstatovao da su odnosi dve zemlje veoma dobri, prijateljski, bez otvorenih pitanja i da ih karakteriše saradnja na svim poljima.

Selaković je istakao da dve zemlje imaju redovan politički dijalog, kao i uzajamnu podršku o najznačajnijim pitanjima, saopšteno je iz Ministarstva.

"Siguran sam da će uspešna i konstruktivna saradnja Srbije i Španije, naši bliski i prijateljski odnosi, u budućnosti i dodatno jačati", poručio je šef srpske diplomatije i dodao da bi tome doprinele posete na visokom i najvišem nivou.

Izrazio je očekivanje da će šefica španske diplomatije Aranča Gonsales Laja tokom ove godine posetiti Srbiju, kako je i najavila u njihovom nedavnom telefonskom razgovoru.

Selaković je zahvalio na doslednoj i kontinuiranoj podršci Španije Srbiji u procesu evropskih integracija i izrazio nadu da će države članice i institucije EU nastaviti da podržavaju politiku proširenja i drže je visoko na agendi.

Posebno je izrazio zahvalnost Španiji na principijelnoj poziciji prema jednostrano proglašenoj nezavisnosti tzv. Kosova, istakavši da je od velikog značaja konstantna podrška stavovima Srbije u međunarodnim organizacijama.

Na današnjem sastanku razgovarano je i o saradnji dve zemlje na multilateralnom planu, pre svega kada je u pitanju međusobna podrška za kandidature u takvim organizacijama.

Selaković je rekao da Srbija želi da intenzivira svoje ekonomske odnose sa Španijom, naglasivši da je potrebno iskoristiti sve zajedničke potencijale za intenziviranje privredne saradnje i povećanje trgovinske razmene i investicija.

S tim u vezi, podvukao je značaj organizovanja Drugog poslovnog foruma Srbija - Španija u Madridu u narednom periodu, koji je zbog situacije s virusom korona odložen.

Ministar Selaković je izrazio saučešće povodom eksplozije koja se 20. januara dogodila u centru Madrida, a u kojoj je bilo povređenih i nastradalih.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?