:

:

TV Most

clock

Mart 05, 2022   8:15

0

126

Si Đinping čestitao Vučiću rođendan

Povodom rođendana predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, predsednik Narodne Republike Kine Si Đinping uputio mu je čestitku, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

 

U čestitki se kaže: 

„Poslednjih godina, razvoj sveobuhvatnog strateškog partnerstva Kine i Srbije održava se na visokom nivou, a međusobno političko poverenje je čvrsto. Naša praktična saradnja daje bogate rezultate, koji donose konkretnu korist narodima obeju zemalja. Suočavajući se sa izazovom pandemije virusa KOVID-19, Kina i Srbija dele dobro i zlo i međusobno se pomažu, čime potvrđuju svoje dragoceno, čelično prijateljstvo. 

Zahvaljujem Vam što ste posetili Kinu i prisustvovali ceremoniji otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Pekingu. Veliko mi je zadovoljstvo što sam, tom prilikom, sa Vama održao sastanak, na kome smo postigli mnogo novih konsenzusa o pitanjima kojima zajedno pridajemo pažnju. 

Visoko cenim dobar poslovni odnos, kao i lično prijateljstvo koje sam izgradio sa Vama, i pridajem veliki značaj razvoju odnosa Kine i Srbije. Zato sam spreman da, zajedno sa Vama, unapređujem tradicionalno prijateljstvo i uzajamno korisnu saradnju Kine i Srbije kako bismo ih trajno podigli na novi nivo i doprineli blagostanju naših dveju zemalja i naroda.

Želim Vam dobro zdravlje i sve najbolje“, navodi se u čestitki predsednika Si Đinpinga. 

Izvor: TV Most, Saopštenje

Si ĐinpingAleksandar Vučićčestitka
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva