:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Januar 14, 2024   8:26

0

116

Situacija sa Račkom jasna, priča o navodnom masakru civila ne može da opstane

Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun izjavio je, povodom 25 godina od događaja u Račku, da je situacija jasna i da priča o navodnom masakru civila ne može da opstane. 

Drecun je podsetio da je Međunarodni sud za bivšu Jugoslaviju taj slučaj, koji je bio jedan od nosećih stubova optužnice protiv Slobodana Miloševića, izbacio iz optužnice.

Drecun kaže da je Milošević u svojoj uvodnoj reči, na početku suđenja, citirao ono što je i sam Drecun objavio u knjizi "Drugi kosovski boj", odnosno šta se zaista desilo u Račku, i opisao kako je tekla akcija.

"To je prvi put bilo da neko iznese javno čitav događaj tog dana u selu Račak. I bilo je potpuno jasno da ta priča o navodnom masakru civila ne može da opstane. I zato je Račak izbačen iz optužnice", rekao je Drecun.

Kako kaže, to je bila "čista zla namera" i "pokušaj da se opravda zločinačko bombardovanje SR Jugoslavije", ali i da se, kako ističe, opravda serija zločina koje je teroristička OVK činila na Kosovu i Metohiji i nad Srbima prvenstveno, ali i nad Romima, nad samim Albancima i to masovno. 

"Pored toga, (patolog iz Finske) Helena Ranta, koja je bila na čelu tima koji je izvršio uviđaj nad ubijenim Albancima, kad joj je progovorila savest, ali kada je već sve bilo kasno jer smo mi platili suviše visoku cenu zbog tog njenog ćutanja, rekla je da je na nju vršen izuzetno snažan pritisak da ne progovori istinu", naveo je Drecun.

Dodao je da je Ranta, kada je upitana ko vrši pritisak, spomenula tada neke nemačke političare.

"Kada se radi o nečemu protiv srpskog naroda, uvek je tu nemačka politika, od rasturanja one prethodne Jugoslavije preko Hrvatske, preko događaja u Bosni i Hercegovini, preko Kosova i Metohije. Evo i sada vidimo šta se dešava. Tu je nemačka politika da otvoreno bude na strani neprijatelja Srba", rekao je Drecun.

Izvor: T a n j u g

Milovan DrecunRačakKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva