:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Februar 01, 2019   10:15

0

180

Skot:Nema šumova u komunikaciji sa Vučićem

Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot izjavio je danas da ne postoje šumovi u komunikaciji sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i da su saglasni u većini pitanja.

"Predsednik Vučić govori fantastično engleski jezik, tako da nema nikakvog šuma, dobro se razumemo i kada govorim srpski. Ne slažemo se uvek, ali prijatelji ne moraju uvek da se slažu. Otvoreno razgovaramo čak i o stvarima o kojima se ne slažemo", rekao je Skot za TV Prva.

Odgovarajući na pitanje da li postoje "šumovi" na relaciji sa predsednikom Srbije on je rekao da se slažu u većini stvari kao što su podrška srpskom putu u EU, zatim važnost mira i stabilnosti u regionu, kao i da se dođe do kompromisa za kosovsko pitanje kako bi išli napred. 

"Ponekad se ne slažemo o spoljnopolitičkim pitanjima. Želeo bih da Srbija više podržava neke spoljnopolitičke stavove EU, nego što je to bio slučaj u prošlosti. Mislim da je on opredeljen za istu stvar kao i ja", istakao je Skot.

Upitan o saradnji sa Vladom Srbije i kako je ocenjuje on je rekao da nije u školi i da ne želi nikom da daje ocene, ali da je zadovoljan saradnjom sa srpskim ministrima i da sa njima ima otvoren dijalog.

"Srbija je suverena i nezavisna zemlja i može da bira spoljnu politiku. Srbija je izabrala strateški cilj pridruživanje EU. To je cilj koje SAD podržavaju i žele da pomognu Srbiji na tom putu. Optimista sam što se tiče pravca kojim Srbija ide, želeo bih da napredak bude brži", poručio je Skot.

Izvor: T a n j u g

skotSADSrbijaVučićEUdijalog
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva