:

:

TV Most

clock

Februar 24, 2024   14:01

0

177

SL: Ovaj napad je posledica višegodišnje represije i antisrpske politike režima Aljbina Kurtija

Nema dana da srpski narod ne doživi neki oblik nasilja i maltretiranja na Kosovu i Metohiji, saopštila je danas Srpska lista i dodala da se poslednji takav događaj desio sinoć ispred Srednjoškolskog centra u Lapljem selu, nadomak Gračanice, na centralnom Kosovu i Metohiji, kada su grupu srpskih mladića presrela dva Albanca i pretila hladnim oružjem.

Pukom srećom i prisebnošću dvojice srpskih mladića ovaj napad nije imao za rezultat njihovo  povređivanje. Ipak, na prostoru centralnog Kosova i Metohije naši sunarodnici su zabrinuti zbog ovog događaja, posebno jer su u pitanju deca. 

Više smo nego sigurni da je ovaj napad posledica, sada već višegodišnje represije i antisrpske politike režima Aljbina Kurtija u Prištini koji i sam čini sve da ugnjetava srpski narod i protera ga sa ovih prostora.

Imajući u vidu stanje u ovom društvu, ključna uloga po pitanju zaštite srpskog naroda i bezbednosti leži u rukama međunarodne zajednice i njenih predstavnika koji su u obavezi da garantuju mir i bezbednost svim građanima.

Nema mesta priči o drugom ili trećem nivou odgovora ako je više nego jasno da kosovske institucije nisu zainteresovane da rade svoj posao i zaštite prava srpskog naroda, šta više, često su i deo pritiska na naše građane, a njihovi pripadnici vinovnici incidenata u kome stradaju naši sunarodnici južno i severno od Ibra. Setimo se da ničim izazvan napad i upucavanje Miloša i Stefana Stojanovića je još uvek bez odgovornih iza rešetaka.

Izvor: TV Most, Saopštenje

Srpska listaKiMLaplje selonapad
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva