:

:

TV Most

clock

Oktobar 30, 2023   13:17

0

170

SL: Pozivamo međunarodnu zajednicu da stane u zaštitu srpskog naroda na KiM

U toku noći između subote i nedelje ukraden je traktor porodici Aleksandra Đurića, iz Osojana, samohranog oca tri ćerke, uglednog domaćina koji živi od poljoprivrede i tako opstaje na Kosovu u Metohiji, navela je u saopštenju Srpska lista. 

"U ime Srpske liste izražavamo oštar protest lokalnim i međunarodnim institucijama koje su odgovorne za mir i sigurnost građana jer i pored upozorenja koje smo poslali pre nekoliko dana da se u Metohiji sprovodi pritisak na srpske povratnike koji su izloženi svakodnevnim provokacijama, čega nije izuzeta ni naša crkva, niko od nadležnih organa nije preduzeo nijedan korak kako bi otkrili odgovorne za prethodno počinjena nedela, niti da preventivno deluju i spreče nove incidente i provokacije", stoji u saopštenju SL. 

Navode da se u atmosferi svakodnevnih pritisaka na Srbe na Kosovu i Metohiji postavlja pitanje gde je kraj ugnjetavanju srpskog naroda, i gde je svest i savest odgovornih?

"Još jednom pozivamo Euleks, KFOR, ali i ambasade Kvinte da u skladu sa svojim autoritetom stanu u zaštitu srpskog naroda. Njihovo ćutanje ekstremisti očigledno pogrešno tumače kao odobrenje, a to je apsolutno neprihvatljivo", ističe se u saopštenju Srpske liste.

Izvor: TV Most, Saopštenje

Srpska listaOsojanetraktor

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva