:

:

TV Most

clock

Mart 05, 2021   13:52

0

161

Slovenija će BiH donirati 4.800 vakcina AstraZeneka

Slovenija će Bosni i Hercegovini donirati 4.800 vakcina AstraZeneka, rečeno je danas posle razgovora slovenačkog predsednika Boruta Pahora sa članovima Predsedništva BiH u Sarajevu.

 

Pahor je nakon sastanka sa predsedavajućim Predsedništva BiH Miloradom Dodikkom i članovima Šefikom Džaferovićem i Željkom Komšićem rekao da je na sastanku "iskreno" razgovarano o najvažnijim temama, kao što je priprema samita Brdo Brioni, pandemija koronavirusa, migracije, ekonomija, proširenje Evropske unije.

On je ponovio svoj stav da je širenje Evropske unije na Zapadni Balkan neophodno za mir i blagostanje kako država u regionu tako i same EU.

Dodik je rekao da je pandemija izazvala mnoge ekonomske poteškoće ne samo kod nas nego i u Sloveniji i drugim zemljama.

Naglasio je da BiH ima dobre bilanse u trgovini sa Slovenijom.

"Drugo važno pitanje je migracija. Mi smo ga upoznali s činjenicom da migranti koriste BiH kao tranzitnu zemlju i da znatan broj njih ostaje ovde jer sve teže ulaze u EU. Mi to pitanje ne možemo rešavati samostalno i ono mora biti rešeno na nivou EU”, rekao je Dodik.

I predstojeći samit Brdo Brioni je bila jedna od tema razgovora u predsedništvu BiH.

"Jedno od najvažnijih pitanja je proširenje EU. U BiH još postoji konsenzus o tom pitanju. S druge strane, u EU vidimo jedan zamor za koji želimo da nam se objasni", naglasio je Dodik.

Za posetu Pahora Sarajevu, Dodik je rekao da je veoma važan događaj s obzirom na to da se u aktuelnim uslovima malo putuje, preneli su sarajevski mediji.

Izvor: T a n j u g

SlovenijaBorut PahorBiHvakcineAstraZeneka
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva