:

:

TV Most

clock

Decembar 05, 2023   10:57

0

80

SNS: Ulaganja u zdravstvo nikad veća; Jeremić: Srbiji je neophodan kvantni skok u ekonomiji

Trideset četvrti dan kampanje za parlamentarne i lokalne izbore u Srbiji. Na predstojećim parlamentarnim izborima pravo glasa imaće 6.500.165 birača. Državljani Srbije koji žive u inostranstvu imaće priliku da glasaju u 35 zemalja na 81 biračkom mestu. Prema podacima RIK-a, za glasanje se prijavilo 32.216 građana Srbije koji žive van matice. Na parlamentarnim izborima učestvuje 18 lista, a na pokrajinskim 13.

14:00 - Vujovićeva i Zdravkovićeva u Čačku: Ulaganja u zdravstveni sistem nikad veća

Sa građanima Čukarice razgovarale su kandidatkinje na listi "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" prof. dr Svetlana Vujović i doc. dr Marija Zdravković, koje su saglasne u stavu da je država, u proteklom periodu, ulagala u zdravstveni sistem i u zdravstvene radnike, te da su ta ulaganja nikada veća.

Svetlana Vujović ističe da je ponosna zbog tolikog ulaganja države u zdravstveni sistem.

"Zahvaljujući odličnoj komunikaciji između Vlade, države Srbije i naučnika, profesora Medicinskog fakulteta, nastao je Nacionalni centar za infertilitet i endokrinologiju pola, da bi nas bilo puno više u Srbiji“, rekla je Svetlana Vujović.

Zdravlje je najvažnije svakom čoveku i zato država Srbija ulaže u zdravstvo.

"Pored ulaganja u kadrove, ulaže se u renoviranje i izgradnju zdravstvenih ustanova, kao i najmoderniju opremu u njima“, rekla je Marija Zdravković.

Kandidatkinje su pozvale građane da za nastavak ulaganja u zdravstvo podrže listu "Aleksandar  Vučić - Srbija ne sme da stane”.

Ivica Dačić u Kraljevu: SPS je večan jer je njegova ideja večna

Predsednik SPS Ivica Dačić zahvalio se svima na činjenici da SPS traje, postojano odoleva svim izazovima i pritiscima i danas broji članove koji su rođeni posle 2000. Kao treći na listi se nalazi unuk Slobodana Miloševića, Marko Milošević koji zajedno sa drugim mladim ljudima obezbeđuje budućnost i trajanje partije. "SPS je večan jer je njegova ideja večna" naglasio je Dačić.

U svom obraćanju lider Socijalističke partije Srbije je podsetio građane na dva glavna stuba politike koju vodi, a to su patriotizam i socijalizam. 

Socijalizam kao ideja socijalne pravde je bliska idejama hrišćanstva, odnosno najvažnijim ljudskim potrebama i vrednostima, međusobna ljubav, ravnopravnost, uvažavanje, solidarnost.. SPS je iz doba socijalizma preuzeo samo dobre i plemenite ideje o jednakim mogućnostima za svakog čoveka da lepo i pošteno od svog rada živi, da svako dete, bez obzira da li je rođeno u centru Kraljeva ili centru Beograda ima jednake prilike za rast, razvoj i sticanje znanja.

Politika SPS je "Podjednaka šansa za sve" zaključio je Dačić.

NADA: Za očuvanje kulturnog nasleđa, ćiriličnog pisma, veće uloge SPC

Srpska koalicija NADA koju čini Novi DSS i POKS zalagaće se za očuvanje i negovanje kulturnog nasleđa srpskog naroda i ćiriličnog pisma, kao i za značajniju ulogu SPC.

"Identitetsko utemeljenje nije samo pitanje nacionalne istorijske sinteze, već pitanje i uloge naše crkve, koja mora da bude značajnija u našem društvu, jer nas ujedinjuje i drži na okupu, kao naciju i kolektiv", rekao je predsednik Nove DSS Miloš Jovanović.

On je ukazao da je to pitanje i kulture i ćirilice koju, kako je naveo, "moramo da čuvamo i negujemo, jer su latinični natpisi počeli potpuno da dominiraju".

Đurđević Stamenkovski: Vodićemo računa o krajiškim Srbima

Nosilac liste "Nacionalno okupljanje" Milica Đurđević Stamenkovski posetila je Hram Blage Marije u naselju Banstol kod Inđije i rekla da će koalicija Zavetnika i Dveri voditi računa o krajiškim Srbima i uslovima u kojima žive.

"Krajišnici su najbolja potvrda da smo mi Srbi jedini narod koji, i kad napusti ognjište, on se vrati kući. Srbija je njihova kuća", rekla je Đurđević Stamenkovski.

Ona je istakla da su krajiški Srbi pokazali kako se, bez obzira na sve izazove, čuva i brani identitet, kultura i tradicija.

"Nacionalno okupljanje će po preuzimanju odgovornosti, nastaviti stambeno zbrinjavanje prognanih, i pružiti veću podršku svim zavičajnim udruženjima, udruženjima boraca, ratnih vojnih invalida i porodicama stradalih", rekla je Đurđević Stamenkovski, saopšteno je iz koalicije.

Jeremić: Srbiji je neophodan kvantni skok u ekonomiji

Nosilac liste "Narodna stranka – Siguran izbor. Ozbiljni ljudi“ Vuk Jeremić izjavio je da je Srbiji neophodan "kvantni skok u ekonomiji“ koji je moguće ostvariti dovođenjem visokih tehnologija, a ne davanjem subvencija stranim kompanijama i do 144.000 evra po radnom mestu za proizvodnju sapuna, šampona, čokolada i za motanje kablova.

"Proizvodnja čipova u Srbiji donela bi prihode od poreza 100 puta veće od poreza koji plaćaju strane fabrike kablova i čokolade. Da bi se to dogodilo, proizvodnja čipova može se organizovati samo u državi vladavine prava, a ne u državi u kojoj je pljačka osnovni princip i zato je neophodno suzbiti korupciju i sprovoditi zakone“, rekao je Jeremić na predizbornoj konvenciji u Novom Sadu.

Jeremić je dodao da se danas 90 odsto čipova proizvodi na Tajvanu, a da se u narednih pet godina planira izmeštanje proizvodnje na dvadesetak lokacija u svetu zbog opasnosti od rata u istočnoj Aziji i da je nekoliko mesta za proizvodnju planirano u evropskim državama van EU.

"To je velika prilika za Srbiju da dovedemo visoku tehnologiju. Narodna stranka ima kontakte u svetu i zna kako da dovede takve investicije u Srbiju. Mi nismo protiv stranih investitora, mi smo za strane investicije ali one koje će doneti visoke plate, a ne one koje ljudima donose male plate tako da žive na ivici egzistencije“, rekao je Jeremić.

Jeremić je istakao da je glavni cilj ekonomske politike Narodne stranke da narod živi bolje, dok je glavni cilj režima zgrtanje bogatstva malog broja ljudi na vlasti.  

"Čak 90 odsto svakog uspešnog programa čini borba protiv korupcije, a 10 odsto čini sve ostalo. Neophodno je uspostaviti suverenitet nad nacionalnom ekonomijom, a to počinje uspostavljanjem suvereniteta nad finansijskim sistemom, jer ko upravlja finansijama, taj upravlja državom“, rekao je Jeremić.

Vjerica Radeta: Finansiraćemo domaću proizvodnju

Potpredsednik Srpske radikalne stranke i kandidat za narodnog poslanika Vjerica Radeta rekla je da svi učesnici u  izborima srpskog seljaka vide samo kao proizvođača hrane za sve, navodi se u saopštenju SRS-a.

"Mi ćemo finansirati domaću proizvodnju, naša mala, srednja i mikropreduzeća, našu poljoprivredu. Sve prethodne vlasti i svi učesnici u sadašnjim izborima srpskog seljaka vide samo kao proizvođača hrane za sve, a za njih pre svega. Mi ćemo stvoriti gospodina seljaka, koji će imati iste osnovne uslove života u svom selu kao što ih ima onaj ko živi u gradu", rekla je Radeta.

Izvor: RTS

izboridijasporaJeremićRadeta
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva