:

:

TV Most

clock

Decembar 29, 2018   17:54

0

334

Spasić: Mediji i regionu da pomognu i kosmetskim žrtvama

Članovi Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji postavili su danas ispred zgrade RTS-a transparente sa porukama „Dosovski režim potpisao smrtnu presudu kidnapovanim Srbima 2001. i 2002. godine oslobađanjem 2.108 albanskih zločinaca“ i „Olivera Ivanovića ubili su vaši sponzori – Haradinaj, Veselji, Limaj…“

Predsednik Udruženja Simo Spasić kazao je da su poruke postavljene ispred zgrade RTS-a kako bi tokom protestne šetnje koja je najavljena za večeras predstavnici Udruženja zatražili pravdu i podsetili sve medije iz regiona i na kosmetske žrtve.

„Došli smo da tražimo pravdu i za kosmetske žrtve, pošto će svi mediji iz regiona večeras od 18.00 časova doći da izveštavaju o šetnji Saveza za Srbiju – zlo za Srbiju“, kazao je Spasić.

Dodao je da su tim porukama želeli da celom svetu pokažu da oni „koji su njih u crno zavili, traže pravdu pominjući crvene i krvave košulje“.

„Na paroli piše da su 2001. i 2002. godine iz srpskih zatvora oslobodili 2.108 albanskih terorista i zločinaca. Oslobodili su i braću Mazreku, koji su priznali da su ubijali srpske civile i silovali srpske devojčice. Po cenu svog života večeras ću pitati po kom zakonu, po kom ustavu je neko mogao da oslobodi teroriste i zločince“, kazao je Spasić.

Kaže i da oni koji svake subote traže pravdu na ulicama Beograda nikada nisu došli da se poklone žrtvama ispred „zida plača“ kod Skupštine Srbije, niti su došli u spomen sobu u prostorijama Udruženja da se poklone žrtvama.

Navodi da Udruženje saoseća i sa porodicom stradalog Davida Dragičevića u Banjaluci, te da bi ta porodica dobila i njihovu podršku da su onog dana kada je sud u Sarajevu oslobodio Nasera Orića „iz solidarnosti prišli majkama u crnim marama“.

„Mi samo tražimo da mediji u regionu budu pravedni, nema selektivnog izveštavanja. Morali su na isti način, kako su pomogli porodicama hrvatskih, muslimanskih i albanskih žrtava, da pomognu i srpskim žrtvama, u ovom slučaju kosmetskim žrtvama“, kaže Spasić.

Kaže da se Ramuš Haradinaj ili Hašim Tači ne mogu nazvati mirotvorcima već albanskim zločincima, jer su oni porodice kosmetskih Srba „zavili u crno“.

„Garantujem životom da nijedan državnik ne sme potpisati pravno-obavezujući sporazum sa Haradinajem i Tačijem, njima je mesto u tamnicama. Sa poštenim Albancima, koji nisu okrvavili ruke mi ćemo brzo doneti odluku kako ćemo živeti – da li ćemo zajedno ili kao komšije“, navodi Spasić.

Ističe i podseća da od 1998. godine Udruženje traži pravdu i da Međunarodni sud, a kasnije i Specijalni sud za ratne zločine uhapse sve vođe terorističke OVK.

Izvor: Taнјуг

Sima Spasićmediji
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva