:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Januar 02, 2023   13:46

0

193

Spirić uručio poklon prvim novorođenim bebama u 2023. godini

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić uručio je poklon prvim novorođenim bebama u 2023. godini.

Rode nisu zaobišle porodilište u Kosovskoj Mitrovici, u najdužoj noći rođene su četiri bebe, a prvog dana u novoj 2023, još tri. Predsednik privremenog organa Opštine KM Aleksandar Spirić obišao je aneks porodilišta i uručio prvorotkinjama vredan poklon - dečja kolica.

Spirić je rekao da u ovom teškom i izazovnom trenutku ohrabruje činjenica da je Nova godina započela rađanjem velikog broja dece i dodao da je briga za najmlađe ono što će biti prioritet.

“Moramo biti solidarni i jednistveni u borbi za očuvanjem naše postojanosti na ovim prostorima. Nastavićemo sa težnjom očuvanja mira, i stvaranju boljih uslova za narod na Kosovu i Metohiji, a tu se podrazumeva i stabilno zdravstvo i uslovi za lečenje bolesnika”, rekao je Spirić i dodao da je ono što je neophodnije završetak Fizijatrije, a da se tokom narednih meseci očekuje početak rekonstrukcije KBC, druga faza.

“To je jasan pokazatelj koliko država Srbija, i pre svega vlada, ulaže maksimalne napore da se u ovim turbulentnim vremenima stvaraju uslovi za bolji život srpskog naroda na prostoru KiM”, rekao je Spirić naglasivši važnost uslova za lečenje bolesnika.

Istakao je da će lokalana samouprava nastaviti da uz pomoć Kancelarije za Kosovo i Metohiju pomaže svim građanima.

“Nastavićemo da vodimo odgovornu socijalnu politiku, svako treće dete dobiće od opštine 10.000 dinara tokom ove godine. To je jedan mali znak pažnje i dodatno ohrabrenje roditeljima za ono što je najvrednije  za šta svi zapravo moramo i dalje da se borimo a to su deca", rekao je Spirić.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva