:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Jun 06, 2023   10:25

0

73

Srbi i dalje okupljeni ispred ispred zgrada opština u Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku: Želimo mir i pravo na slobodan život i rad

Srbi sa severa Kosova su i dalje okupljeni  ispred zgrada opština u Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku, ne odustajući  od svojih zahteva da se povuku  specijalne jedinice policije tzv. Kosova, da novi, nelegitimni,  albanski gradonačelnici ne dolaze u zgrade opština i da se oslobode uhapšeni Radoš Petrović i Dušan Obrenović.

U opštinskim zgradama se i dalje  nalaze policajci, dok su pripadnici KFOR-a raspoređeni između okupljenih građana i policije. 

Zaposleni u Opštini Zvečan se i ovog jutra,  upisuju u evidenciju dolazaka na posao, na koji im je već drugu sedmicu onemogućeno da dođu, jer su zgradu opštine zauzeli specijalci kosovske policije.

Juče su pripadnici KFOR-a u Zvečanu uklonili bodljikavu žicu koja je bila postavljena oko opštinske zgrade.

KFOR je u Zvečanu su raspoređen na pet prilaznih tačaka gradu. 

U poseti Kosovu i Metohiji su specijalni izaslanik SAD Gabrijel Eskobar i specijalni predstavnik EU za dijalog Miroslav Lajčak, koji su se sinoć sastali sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem. 

Eskobar i Lajčak večeras dolaze u Beograd , gde će razgovarati sa predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem.

Izvor: TV Most ; foto: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva