:

:

TV Most

clock

Jun 02, 2022   20:42

0

124

Srbija protiv Norveške

Fudbalska reprezentacija Srbije u okviru prvog kola Lige nacija dočekuje selekciju Norveške. 

Srbija: Milinković-Savić – Pavlović, Veljković, Milenković – Kostić, Gudelj, Lukić, Lazović – Tadić, Milinković-Savić, Mitrović

Norveška: Niland – Pedersen, Strandberg, Ostigard, Meling – Odegar, Orsnes, Berge – Eljunusi, Haland, King

U okviru grupne faze Lige nacija, Srbija će pored Norveške, igrati i protiv Slovenije i Švedske.

Utakmice u ovom takmičenju "orlovi" će iskoristiti kao deo priprema za Svetsko prvenstvo u Kataru, ali nije da uspeh u "B" diviziji ne donosi određene benefite.

Prvo mesto u grupi Lige nacija vodi u "A" diviziju ovog takmičenja, ali i u baraž za Evropsko prvenstvo 2024. godine zajedno sa ostalim prvoplasiranim selekcijama "B" divizije.

Srbija na ovom meču neće moći da računa na napadača Juventusa Dušana Vlahovića zbog povrede, a priliku da baš na ovom meču debituju imaće defanzivci Strahinja Eraković i Erhan Mašović, odnosno doskorašnji igrač Čukaričkog Đorđe Jovanović.

Duel Norveške i Srbije dugo je bio najavljivan, ali u onom prvom plej-ofu Lige nacija, koji je bio svojevrsno polufinale baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Srbija je, tada pod vođstvom Ljubiše Tumbakovića, slavila na "Uleval" stadionu rezultatom 2:1 posle produžetaka, Potom je u finalu na "Marakani" posle penala Škotska nanela bolan udarac, ali i napravila smenu selektora koja je dovela Stojkovića na kormilo.

Izvor: T a n j u g, RTS, B92

fudbalSrbijaNorveškaLiga nacija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva