:

:

TV Most

Foto: EPA-EFE

clock

Februar 20, 2020   20:21

0

51

Srbija ubedljiva u Finskoj na debiju Kokoškova

U prvom kolu kvalifikacija za prvenstvo Evrope, košarkaši Srbije pobedili su večeras u Helsinkiju selekciju Finske sa 80:58 (19:10, 18:14, 23:13, 20:21) i potvrdili ulogu velikog favorita u grupu u kojoj su još Gruzija i Švajcarska.

Bio je to uspešan debi selektora našeg tima Igora Kokoškova, koji je i bez najboljih igrača uspeo da ukomponuje tim od veterana i mladih košarkaša. Njegovi izabranici odigrali su odličnu utakmicu i od početka do kraja su bez većih problema kontrolisali sva dešavanja na terenu.

Košarkaši Srbije su na najbolji način iskoristili prednost u visini, u čemu je prednjačio Miroslav Raduljica koji se bez pravog čuvara gotovo poigravao sa protivnicima. Reprezentacija Srbije je ostvarila ogromnu prednost u skoku i imala je čak 22 uhvaćene lopte više, a iz reketa smo postigli 32 koša, naspram 18 koliko su dali Finci.

U napadu je selekcija Srbije imala 15 skokova, što nam je omogućilo da 14 poena postignemo iz drugog ili trećeg napada, dok su domaćini na taj način poentirali samo jednom.

Večerašnju utakmicu će posebno pamtiti tinejdžeri Dalibor Ilić i Uroš Trifunović, koji su debitovali za nacionalni tim i postigli svoje prve poene u dresu reprezentacije.

U drugom kolu reprezentacija Srbije će u nedelju u Beogradu igrati protiv Gruzije, koja je večeras na svom terenu savladala Švajcarsku sa 96:88.

Iz naše grupe na šampionat Evrope neće ići samo četvrtoplasirana ekipa.

Finska: Haf 4, Koti 2, Lindbom 7, Salin, Sepala, Kanevro, Koivisto 7, Nutinen 4, Madsen 5, Marfi 7, Vilson 6, Palmi 16.

Srbija: Avramović 10, Raduljica 19, Simonović 7, Todorović 5, Zagorac 10, Ilić 4, Jaramaz 3, Kravić 4, Radanov 2, Rebić 9, Trifunović 5, Veličković 2.

Izvor: FoNet

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva