:

:

TV Most

Foto: Srbijagas

clock

Septembar 06, 2023   16:30

0

100

Srbijagas i grčka DEPA potpisali memorandum-mogućnost korišćenja LNG terminala

Srbijagas i grčka kompanija DEPA potpisali su danas u Beogradu Memorandum o razumevanju, u cilju jačanja saradnje i postizanja sigurnosti snabdevanja prirodnim gasom na tržištima dve zemlje, saopšteno je iz JP Srbijagas.

Tim dokumentom utvrđuju se okviri za buduću saradnju dve kompanije u oblasti snabdevanja odnosno kupoprodaje prirodnog gasa, optimizacije korišćenja transportnih kapaciteta i mogućnosti korišćenja kapaciteta LNG terminala u Grčkoj, kao i u pogledu skladištenja prirodnog gasa i budućih kapitalnih investicija u ovoj oblasti, navodi se u saopštenju.

Memorandum su potpisali generalni direktor JP Srbijagas Dušan Bajatović i generalni direktor grčke kompanije DEPA Konstantinos Ksifaras.

Pre potpisivanja memoranduma, održan je radni sastanak delegacija Srbijagasa i DEPA, kojem su prisustvovali najviši predstavnici menadžmenta dve kompanije.

JP Srbijagas je preduzeće u stopostotnom vlasništvu Srbije, uvoznik prirodnog gasa u srpski gasovodni sistem i ima dugogodišnje iskustvo u oblasti snabdevanja, transporta, distribucije, prodaje i skladištenja prirodnog gasa u gasovitom obliku.

DEPA je kompanija u većinskom vlasništvu države Grčke, uvoznik je prirodnog gasa u gasovitom i utečnjenom stanju u grčki gasovodni sistem, uključujući i LNG terminal.

Ima dugogodišnje iskustvo u oblasti snabdevanja transporta, distribucije i prodaje prirodnog gasa u gasovitom i utečnjenom stanju.

Izvor: T a n j u g; Foto: Srbijagas

SrbijagasGrčkaDEPAmemorandum o razumevanju
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva