:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Novembar 26, 2021   15:56

0

20

Srbiji okvirom za saradnju sa Svetskom bankom predviđeno 1,2 milijarde dolara

Ministar finansija Siniša Mali razgovarao je danas sa direktorom Kancelarije Svetske banke u Beogradu Nikolom Pontarom o okviru za saradnju sa Srbijom (CPF) od 2022. do 2026. godine, kojim je za Srbiju predviđeno izdvajanje od 1,2 milijarde dolara, saopštilo je Ministarstvo finansija.

 

Okvirom se predviđa osnaživanje makro-fiskalnog okvira za zeleniji rast, zelene investicije i prelazak na ekonomiju sa niskim sadržajem ugljenika, kao i poboljšanje poslovnog okruženja i regionalne integracije, navodi se u saopšenju.

Dodaje se da je cilj i jačanje javnih finansija na centralnom i lokalnom nivou, kao i bolji pristup kvalitetnim zdravstvenim i obrazovnim uslugama za ugrožene.

Mali je podsetio da se sa Svetskom bankom na pet godina usaglašava okvir za saradnju koji daje smernice, na čemu će se raditi u narednom periodu, kao i da je prethodni CPF trajao od 2016. do ove godine.

Zahvalio je Svetskoj banci na podršci ocenjujući da Srbija sa tom međunarodnom institucijom ima dobru saradnju, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva