:

:

TV Most

clock

Septembar 12, 2023   7:50

0

171

Srpska lista: Napad na mladića u Dobrotinu posledica antisrpske histerije režima u Prištini

"Etnički motivisan napad na srpskog mladića Strahinju Petrovića od strane napadača albanske nacionalnosti na putu Dobrotin - Donja Gušterica je nastavak pritiska na Srbe na centralnom Kosovu i Metohiji sa ciljem progona sa ovih prostora", ocenila je Srpska lista. 

"Ovaj ničim izazvan napad je direktna posledica dvogodišnje antisrpske histerija režima u Prištini, i sistemske pasivnosti kada je u pitanju nasilje nad Srbima na ovim prostorima", navodi se u saopštenju. 

Srpska lista zahteva od međunarodne zajednice da izvrši dodatni pritisak na kosovske institucije i svojim preventivnim delovanjem spreče nove incidente, a odgovorne za ovaj napad pozovu na odgovornost. 

"Treba naglasiti da i ovaj etnički motivisan napad, kao i mnogi pre, kao po pravilu dolazi u predvorje pregovora u Briselu, kako bi se izvršio dodatni pritisak na Srbe na Kosovu i Metohiji ali i pregovarački tim Beograda, pre svega predsednika Aleksandra Vučića. Očigledno da režim u Prištini nastoji da Srbe koristi kao taoce za svoje političke ciljeve u dijalogu", zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Izvor: TV Most, saopštenje

KiMSrpska listaDobrotinnapad na mladića
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva