:

:

TV Most

clock

Jul 07, 2022   13:56

0

135

Srpska lista: Upad policije u Štrpce, na dan seoske slave je čisto politička akcija

Povodom jutrošnjeg upada jedinica Kosovske policije u Štrpce, Srpska lista se obratila saopštenjem u kojem naglašava da je ovo čisto politička akcija kosovskih institucija i zahtevaju od međunarodne zajednice da zaštiti srpski narod na KiM.

 

Policija Kosova je jutros izvršila još jedan, šesti po redu, upad na nekoliko lokacija u opštini Štrpce. Ovog puta izgovor za akciju je navodno uklanjanje video nadzora koje je, po onome što piše u sudskom nalogu, video nadzor kontrolisan od strane “ilegalnih” struktura.

Činjenica da je akcija sprovedena na veliki praznik, seosku slavu Štrpca Svetog Jovana, potvrđuje da je u pitanju čisto politička akcija kosovskih institucija uperenih protiv srpskog stanovništva u opštini Štrpce. 

Šesta akcija i gotovo uvek na neki veliki praznik ili značajan za Srbe datum je kap koja je prelila čašu prepunu nezadovoljstva meštana Štrpca.

Tokom današnje akcije dodatno je izvršen pretres prostorija Privremenog organa Opštine Štrpce, Osnovne škole ”Šarski Odred” na Brezovici kao i televizije HERC u Štrpcu.

Srpska lista, sem osude svega što se danas dešava u Štrpcu traži da maltretiranje Srba na Kosovu i Metohiji hitno prestane jer će Srbi biti primorani da iskoriste sve načine da se suprostave ovakvim šikaniranju našeg naroda.

Zahtevamo takođe, reakciju međunarodnih institucija i zaštitu našeg naroda, ako postoji iskrena namera da Srbi opstanu na ovim prostorima jer je ovo direktan udar i namera da naš narod pod pritiskom napusti svoja vekovna ognjišta.

Izvor: TV Most, Saopštenje

Srpska listakosovska policijaŠtrpce
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva