:

:

TV Most

clock

Septembar 27, 2023   23:01

0

256

Srpski navijači se oprostili od ubijenih Srba u Banjskoj

Stradanje Srba na Kosovu i Metohiji ujedinilo je navijačke grupe iz Srbije koje su zajedno poslale poslednji pozdrav ubijenim Srbima u Banjskoj uz poruke "Svaka suza Boga moli, svakog Srbina duša boli..." i "Zvečan je večan".

Kod Hrama Svetog Save u Beogradu su se okupile navijačke grupe: Delije, Grobari, Taurunum bojsi, Plava Unija i ostale pristalice srpskih klubova koje su odale poštu stradalima.

Hiljade građana je bilo prisutno ispred Hrama Svetog Save koji u tišini palili sveće i odali poštu stradalim Srbima u Banjskoj, a u Hram Svetog Save bilo je gotovo nemoguće ući, dok je trajala služba za poginule Srbe.

Na kraju bogosluženja besedio je episkop remezijanski Stefan Šarić.

Nakon okupljanja i paljenja sveća, oglasile su se Delije i saopštenjem.

"Večeras se u hramu Svetog Save okupilo nekoliko hiljada ljudi na pomenu našoj braći Stefanu, Bojanu i Igoru koju su junački položili svoje živote za otadžbinu na Kosovu i Metohiji. Pomen je služio vladika Stefan sa sveštenstvom hrama. Zahvaljujemo se svima koji su se odazvali našem pozivu, naročito navijačima drugih klubova koji su pokazali da postoje stvari koje su mnogo značajnije od naše klupske pripadnosti.

Hvala navijačima OFK Beograda, Zemuna, Voždovca ali posebno hvala navijačima Partizana koji su u ogromnom broju došli na pomen. Umesto na ulici i na tribinama jedni naspram drugih, danas smo stajali u Hramu jedni pored drugih. Pokazana je visoka svest i ljudskost koja neka bude samo početak i temelj buduće normalizacije naših odnosa", napisale su Delije.

Izvor: TV Most

navijačiHram Svetog Savepaljenje sveća
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva