:

:

TV Most

Foto: Kurir/Sonja Spasić, Printscreen

clock

Mart 17, 2019   19:41

0

204

Šta se dogodilo na RTS-u?

Učesnici protesta "Jedan od pet miliona" i predstavnici dela opozicije u subotu su u zgradi RTS-a bili više od četiri i po sata. Evo kako je izgledala prethodna noć.

Lider pokreta Dveri Boško Obradović poručio je da ih je obezbeđenje samo pustilo da uđu, jer je, kako kaže, stalo na stranu naroda.

Razliku između puštanja i upada u RTS pravi slika iz ulaza u Aberdarevoj. Dok je trajao protest u Takovskoj, grupa demonstranata upala je u zgradu iz Aberdareve ulice.

"Ja sam sišao dole, već je gomila ljudi bila na ulazu, tu smo počeli da se ubeđujemo, da im objašeavamo da to nije način. Stali smo na vrata da ih sprečimo, međutim, Boško i ostali su krenuli, izgurali su nas, ja sam naložio da se pozove policija", objašnjava Goran Najdanović, rukovodilac Službe obezbeđenja RTS-a.

Demonstranti su bili na svim spratovima, kao i na krovu. Jedan od njih i sa motornom testerom.

"Narode, samo mirno i dostojanstveno. Nismo došli ništa da rušimo i uništavamo. Tražimo uživo da se uključimo u program RTS-a", poručio je Obradović.

Do incidenta došlo je kada su počeli da traže studio da se direktno uključe u Dnevnik.

Taj zahtev potom su izneli uredniku internet portala Zoranu Stojanoviću koji je bio u zgradi.

"Na svaki njihov zahtev ja sam im rekao da u ovim uslovima, sa svim ljudima koji se tu nalaze, nemoguće je da RTS odatle radi bilo kakav program. To nije realno i da ne možemo, čak iako bismo ušli u studio taj program ne bi išao nigde, ne bi se emitovao iz te zgrade i da je besmisleno da ostaju i da nije dobro to što rade. Oni su rekli da će ostati bez obzira na sve. Mi ne znamo ko je sve među ljudima koji su ušli u kući i šta može da napravi. Situacija koja je bila na ivici većeg incidenta, čista je sreća da se to nije dogodilo", ističe Stanojević.

Policija je došla za oko pola sata.

"Ja Vas molim kao narodnog poslanika, kao političkog lidera, pozovite građane da izađu", savetovao je načelnik policije Boška Obradovića.

Kasnije su stigli i pripadnici Žandarmerije i posle četiri i po sata iz zgrade potisnuli učesnike protesta. Njihov boravak u našoj zgradi pratili su brojni novinari.

"Boško Obradović i nekolicina demonstranata je pružala otpor, nisu želeli da izađu, dobacivali su policiji da uhapse Vučića, da skinu šlemove, policija ih je postepeno potiskivala. Nas novinare su izveli, nismo videli da li je bilo tuče, da li je policija fizički nasrtala na njih. ali su posle do nas dolazili pojedini organizatori protesta. Jedan momak je došao sa krvavom rukom", rekla je Emina Kovačević, novinarka N1.

Kovačevićeva je istakla da je policija prema novinarima bila fer.

Šteta je pričinjena na ulaznim vratima, slomljeni su prozori, oštećeni zidovi, inventar i jedno vozilo.

Izvor: RTS

upad u zgradu RTS-a
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva