:

:

TV Most

clock

Mart 19, 2015   12:05

0

170

Stabilnost zapadnog Balkana najvažnija za Srbiju

Vučić je gostujući na BN televiziji rekao da je razgovarao mnogo puta sa rukovodstvom BiH o toma kako smanjiti carinske barijere, rekavši da smatra da je dobra ideja izgradnja zajedničkog graničnog prelaza.

"Treba nam što manje granica i prepreka", naglasio j premijer Srbije.

On je naveo da je Srbija spremna za uklanjanje svih prepreka i da je uvek spremna za unapređenje života, trgovine i zajedničkog rada.

"Smatram da je to u interesu svakog građanina, bilo da je on Srbin, Bošnjak, Hrvat ili pripadnik bilo koje druge nacije", dodao je Vučić.

Kako je rekao, Srbija je spremna da u tome bez ikakvih ograda učestvuje kao i u brojnim infrastrukturnim projektima, uz ocenu da su ti projekti od presudnog značaja za sve na ovim prostorima.

"BiH je država koju mi poštujemo - RS volimo - i nijedno ni drugo ne krijemo i otvoreno to govorimo na svakom mestu...Mislim da je to pošten, iskren, odgovoran i ozbiljan odnos", rekao je Vučić, odgovarajući na pitanje kako Srbija vidi BiH.

Vučić je rekao da Srbija želi što bliže odnose sa RS, a isto tako i sa BiH.

Kako je dodao, posle 25 teških godina moramo da se okrenemo na to da odnose unapređujemo, jer moramo da razmišljamo o generacijama koje dolaze.

Na pitanja u vezi sa pominjanjem eventualnog stvaranja trećeg, hrvatskog entiteta i da li to predstavlja, kako neki kažu Pandorinu kutiju, ili sa druge strane da bi to bio doprinos stabilizaciji prilika, Vučić je odgovorio: "Srbija poštuje Dejtonski sporazum, Srbija poštuje svaki dogovor tri konstitutivna naroda".

Vučić je rekao da Srbija ne želi da na bilo koji način narušava unutrašnje odnose u BiH.

"Stabilnost na celom zapadnom Balkanu je najvažnija za Srbiju", istakao je premijer Vučić i dodao da je uloga Srbije da bude stabilizujući faktor na svakom mestu.

On je ponovio potrebu izgradnje infrastrukturnih projekata, navodeći da je zato o pruzi Sarajevo - Beograd razgovarao i sa predsednikom RS Milorad Dodikom i članom Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem.

Premijer je dodao da su to stvari koje bi podizale privrede i približavale ljude.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva