:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

April 17, 2024   12:33

0

85

Starović: Glasanje u PS SE predstavlja sumrak međunarodnog prava (video)

Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nemanja Starović izjavio je za TV Most da glasanje u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope predstavlja sumrak međunarodnog prava, a uzdrmani su, kako kaže, i sami temelji na kojima je zasnovana ta panevropska organizacija.

Starović navodi da glasanje nije bilo neočekivano, znajući da većina delegata u PS SE dolazi iz država koje su ranije priznale jednostranu nezavisnot Kosova.

“Vredi primetiti, kada govorimo o tom broju glasova koji jeste činio juče tu neophodnu dvotrećinsku većinu, da se ipak radi o 131 poslaniku koji se tako izjasnio od ukupno 306 delegata koji imaju pravo glasa u PS SE što meni govori o tome da jedan ne mali broj poslanika, koji ima obavezu da se pridržava stava svojih država i političkih partija, ipak negde i nije želeo lično da učestvuje u svemu tome. Rezultat je takav kakav smo juče čuli, to nije kraj procedure i ono što nas očekuje polovinom maja meseca jeste konačno izjašnjavanje Komiteta ministara SE”, kaže Starović za TV Most.

Ističe da je intezivna borba ono što nama preostaje.

“Ta intenzivna, neodustajna borba koju ćemo voditi svakoga dana kako bismo ubedili one koji nisu na našoj strani da bi se u novom slučaju radilo o jednom ogromnom presedanu, a kao i svaki put ti presedani u međunarodnom javnom pravu se pokušavaju prelomiti preko leđa srpskog naroda i Republike Srbije”, navodi on.

Kako kaže, siguran je da će država Srbija imati veoma odlučan ozbiljan i snažan odgovor.

“Istorija nas uči tome da se više puta dešavalo da vas neko ko je snažniji I moćniji od vas porazi, ne bito bilo prvi put, ali niko vas ne može poniziti do vas samih. Siguran sam da Republika Srbija neće pristati na to da sama sebe porazi”, rekao je Starović.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva