:

:

TV Most

Foto: MUP Srbije

clock

Novembar 06, 2019   15:38

0

157

Stefanović i Bocan-Harčenko o saradnji u oblasti vanrednih situacija

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom o nastavku saradnje dveju zemalja u oblasti vanrednih situacija.

Nebojša Stefanović je istakao značaj dosadašnje saradnje u toj oblasti, posebno kroz rad Srpsko-ruskog humanitarnog centra (SRHC) koji je predstavljao podršku pripadnicima Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije tokom prethodnih godina u suočavanju sa poplavama, požarima i drugim elementarnim nepogodama.

Osim njegove humanitarne uloge kroz reagovanje u kriznim situacijama, Stefanović je istakao da bi trebalo dodatno razvijati kapacitete Srpsko-ruskog humanitarnog centra, tako što bi dobio i ulogu trening centra u cilju dodatnog obučavanja i usavršavanja pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica.

Sastanku su prisustvovali i novoimenovani kodirektori Srpsko-ruskog humanitarnog centra Bojan Kostić i Andrej Mamčenkov.

Ambasador Bocan-Harčenko naveo je da očekuje da će novi rukovodioci dati novi impuls u saradnji Srbije i Rusije u oblasti vanrednih situacija i da će zajedničkim naporima doprineti uspešnom razvoju Centra.

Izvor: RTS

StefanovićBocan-Harčenko
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva