:

:

TV Most

clock

Jun 14, 2022   11:20

0

148

Stefanović: Nikada nećemo zaboraviti junake sa Košara

Srbija nikada neće i ne sme zaboraviti junake koji su život ostavili na braniku otadžbine, poručio je danas potpredsednik vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović, povodom obeležavanja 23 godine od Bitke na Košarama.

Stefanović je podsetio da se danas obeležava 23 godine od kada je završena jedna od najtežih bitaka u novijoj istoriji naše zemlje, bitka na Košarama, simbol otpora neprijatelju tokom NATO agresije 1999. godine.

"Dva meseca su neustrašivi srpski vojnici odolevali napadima. Hrabri heroji velikog srca nisu ustuknuli, svoju zemlju su voleli više i od života", naveo je Stefanović.

Podsetio je da je na Košarama stradao 21 oficir i podoficir, 50 mladića na odsluženju vojnog roka, 13 vojnih obveznika i 24 dobrovoljca, a ranjeno je 256 boraca.

"Srbija nikada neće i ne sme zaboraviti junake koji su život ostavili na braniku otadžbine. Naša je zemlja mala ali ponosna - ponosna na svoju slavnu istoriju, neustrašivu vojsku i ljubav prema otadžbini. Junaci žive večno! Slava im i hvala", napisao je Stefanović na svom fejsbuk nalogu.

Izvor: T a n j u g; Foto: Novosti/B.Antić

Stefanovićjunaci sa Košara
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva