:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Februar 12, 2020   18:45

0

50

Stevanović: Podrška Nemačke od ključnog značaja

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović razgovarao je danas sa delegacijom Ministarstva privrede, inovacija, digitalizacije i energetike Severne Rajne Vestfalije o unapređenju privredne saradnje, posebno u oblasti malih i srednjih preduzeća.

Stevanović je naveo da je srpska strana otvorena za sva pitanja koja mogu unaprediti kako ekonomsku i privrednu, tako i sveukupnu saradnju dve zemlje, dodajući da je podrška koju dobijamo od Nemačke od ključnog značaja, saopštilo je resorno ministarstvo.

Državni sekretar upoznao je goste sa ekonomskom situacijom u Srbiji navodeći da je naša zemlja napravila značajne iskorake u toj oblasti.

Prema njegovim rečima, očekuje se da rast BDP-a ove godine pređe četiri odsto, stopa nezaposlenosti je ispod 10 odsto, dok je javni dug sa više od 75 odsto pao na ispod 50 odsto sa daljom tendecijom pada.

„Srbija je danas dobro mesto za razvoj biznisa zahvaljujući hrabrim reformskim potezima što pokazuje i Duing biznis lista Svetske banke na kojoj smo napredovali za četiri pozicije i zauzeli 44. mesto od 190 rangiranih zemalja sveta“, rekao je Stevanović navodeći da je naša zemlja snažno opredeljena da se nađe u top deset na prestižnoj listi.

On je istakao da o pozitivnoj poslovnoj klimi mogu da posvedoče i kompanije iz Nemačke koje već posluju u Srbiji i pozvao ostale nemačke investitore da ulažu.

Šef Sektora za spoljnotrgovinske odnose u Ministarstvu privrede, inovacija, digitalizacije i energetike Severne Rajne – Vestfalija Tobijas Traupel, koji je predvodio delegaciju, rekao je da je Srbija bitan partner za firme iz te regije, kao i da težište saradnje treba staviti na mala i srednja preduzeća koja su najvitalniji deo jedne ekonomije.

Traupel je naveo i važnost saradnje u okviru novih tehnologija, digitalizacije i IT sektora, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva