:

:

TV Most

clock

Mart 27, 2019   16:18

0

228

Stipendije za studente u Vojvodini, decu raseljenih i izbeglica

Stotinu najuspešnijih studenata čiji su se roditelji doselili u Vojvodinu posle ratnih dešavanja devedesetih godina dobilo je ugovor o dodeli jednokratne pomoći za koju je pokrajinska Vlada obezbedila tri miliona dinara.

Do sada su ovu pomoć dobijali isključivo učenici srednjih škola, a od prošle godine i studenti sa područja dvadeset sedam vojvođanskih opština.

Među stotinu studenata koji su danas dobili ugovor o nepovratnoj stipendiji od trideset hiljada dinara je i Slobodan Gajić čiji su roditelji do „Oluje” 1995. godine živeli u Petrinji a sada u Petrovaradinu.

„Student sam visoke poslovne škole u Novom Sadu, treća godina Turizma i hotelijerstva”, kaže Slobodan Gajić. „Zahvalan sam za ovu priliku, jer mi mnogo znači i pokazuje da se ipak ulaže u nas studente, u budućnost zemlje. Razmišljam da to vratim državi tako što ću ostati ovde i ostvariti se u biznisu i preduzetništvu.”

Stipendiju je dobila i Svetlana Šaran, studentkinja Filozofskog fakulteta:

„Planiram da pronađem posao, da ostanem u Srbiji i na taj način vratim novac koji su mi dodelili.”

Pomoć studentima je obezbeđena preko programa Fonda za pružanje pomoći izbeglim, raseljenim i prognanim licima.

„Šest stotina najuspešnijih učenika i studenata imali su podršku Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima od pokrajinske Vlade”, ističe predsednik pokrajinskog fonda Duško Ćutilo. „Negde smo pokazali da smo partneri a kao institucija vrednujemo nečije znanje, da ih postaknemo da u narednom periodu budu još bolji a mi ćemo se potruditi i dalje, i dati sve od sebe da ovaj projekat i u narednom periodu nastavimo i, ukoliko sredstva dozvole, povećamo broj korisnika.”

Ova pomoć je izuzetno bitna jer se najboljim studentima šalje jasan signal da društvo brine o njima.

Izvor: RTS

vojvodinastudentistipendije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva