:

:

TV Most

Foto: ilustracija

clock

Mart 09, 2019   20:37

0

139

Stradao paleći strnjiku, nadležni pozivaju na oprez

Stariji muškarac stradao je oko podne u požaru kod pirotskog sela Barje Čiflik. Pretpostavlja se da je uzrok požara paljenje strnjike na njivi. U vatrogasnom bataljonu u Pirotu kažu da svakoga dana, kada je lepo vreme, ugase 10 do 15 požara koji su direktna posledica ljudskog nemara.

Meštani kažu da je stradali muškarac čistio voćnjak od trave i sam zapalio strnjiku. Kada je vatra zahvatila susedne parcele, pokušao je da je ugasi.

"Čovek je pao tamo, gledali smo sa glavnog puta, nismo znali šta se dešava. Vrlo brzo su ugasili požar. Hitna pomoć je vrlo brzo prišla", priča Slavoljub Manojlović iz Barje Čiflika.

Nažalost, lekari su mogli samo da konstatuju smrt. Pretpostavlja se da se nesrećni čovek ugušio.

Milan Radovanović iz radio-kluba "Pirot" navodi da, od kada je lepo vreme, svojom kamerom stalno uočavaju požare u pirotskoj kotlini. "Vatrogasci reaguju, ali je ovo bila velika nesreća i čovek se ugušio od gustog dima od spaljivanja strnjike", kaže Radovanović.

Paljenja uprkos upozorenjima

Manojlović ističe da svi upozoravaju da se to ne radi. "Nemamo tu kulturu i sami smo krivi. Žalosno je za ovog čoveka, ali mislim da je sam sebi naneo smrt", kaže Manojlović.

Miljan Pančić, načelnik sektora za vanredne situacije Pirot, naglašava da ljudi moraju da znaju da tim svojim postupcima ugrožavaju svoju ličnu bezbednost, ali bezbednost drugih.

"Ovom prilikom smo videli da su to nenadoknadive štete. Ljudski život je najvredniji", kaže Pančić.

Broj požara u pirotskom kraju od početka godine je veći četiri puta nego lane. Od početka februara vatrogasci su intervenisali više od stotinu puta.

Izvor: RTS

paljenje strništanesreća
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva