:

:

TV Most

clock

Januar 11, 2020   16:32

0

315

Studenti uručili poklon paketiće štićenicima Doma za decu sa posebnim potrebama u Gračanici

Članovi Studentske konferencije univerziteta Srbije (SKONUS) i studenata Fondacije “Zajedno za mlade” dr Danice Grujičić su u okviru akcije “Kosmetu na dar” danas boravili u Gračanici i štićenicima Doma za decu sa posebnim potrebama podelili novogodišnje paketiće.

Grupa od pedesetak studenata sa Beogadskog univerziteta i studenata Fondacije “Zajedno za mlade” dr Danica Grujičić obišla je na kratko manastir Gračanicu, a njihovi predstavnici su iskoristili priliku da posete štićenike Doma za decu sa posebnim potrebama i podele im poklon paketiće.

“Današnju akciju otpočeli smo tako što smo obišli Dom za decu sa posebnim potrebama i njima odenli paketiće. Sjajan je osećaj da u toku novogodišnjih praznika možemo da obradujemo one kojima je to zaista najpotrebnije. Ovim putem želim da se zahvalim svima koji su učestvovali u ovoj akciji, a to su studenti parlamenta univerziteta u Beogradu, Kragujevcu, Prištini, Novom Pazaru, Nišu, Prištini i univerziteta Singiunum", rekla je za Kosovo Onlajn Margareta Smilić – potredsednica SKONUS-a

Tokom drugog dana posete Kosovu studenti će obići Kosovsku Kamenicu, Klokot i Vitinu, a dan će završiti noćenjem u manastiru Svetih Arhanglela kod Prizrena.

Akcija “Kosmetu na dar” sutra će biti nastavljena podelom poklon paketića deci iz Velike Hoče, Orahovca i Goraždevca, kaže predsednik SKONUS-a Milan Savić.

“Studenti Srbije su kao i do sada uvek pokazali da su oslonac našeg naroda na prostoru Kosova i Metohije. I kad je dobro i kad je loše. Ovoga puta želeli smo da pokažemo mališanima sa prostora Kosova i Metohije da nisu zaboravljeni, da njihovi sunarodnici sa prostora cele Srbije misle na njih, odnosno budućnost Republike Srbije, ona najvrednija, a to su studenti, stala je uz narod i prikupila paketiće.
Nastavićemo akciju i tokom sledećih meseci. Ovo je samo početak", naglasio je Savić.

Studenti su jučerašni dan proveli na severu Kosova gde su podelili poklon pakete učenicima OŠ “Banović Strahinja” u Banjskoj kod Zvečana.

U toku tri dana studenti će u gotovo svim srpskim sredinama severno i južno od Ibra podeliti više od tri hiljade poklon paketića koje su organizovano pripremali na svojim fakultetima. 

Izvor: Kosovo Onlajn

SKONUSpoklon paketićiGračaniceDom za decu sa posebnim potrebamaFondacija Zajedno za mladedr Danica GrujičićKosmetu na dar
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva