:

:

TV Most

clock

April 17, 2015   12:05

0

165

Sutrašnji maraton najmasovniji i najbolji do sada

"Sa zadovoljstvom mogu da konstatujem da će Beogradski maraton sa preko 20.000 učesnika u Trci zadovoljstva i preko 4.500 maratonaca i polumaratonaca iz 56 zemalja sveta biti najmasovniji i najbolje organizovan maraton do sada", rekao je Mali na završnoj konferenciji za medije u Gradskoj skupštini.

On je naglasio da će tradicionalnu manifestaciju putem sajta uživo moći da prati ceo svet.

"Maraton je najbolja promocija naše zemlje, glavnog grada i sporta uopšte", rekao je Mali i pozvao Beograđane da u što većem broju izađu na ulice prestonice i tako pokažu da smo sportska nacija.

Gradonačelnik je otkrio i da je Beogardski maraton do sada doneo glavnom gradu doprinos vrednosti od oko 100 miliona evra.

Državni sekretar za sport Predrag Peruničić istakao je da je Beogardski maraton "oličenje glavnog grada".

"Beogradski maraton pored takmičarske predstavja i važnu obrazovnu priču", rekao je Peruničić i poželeo svim učesnicima da iz Beograda ponesu lepe uspomene.

Promoter Beogradskog maratona Galina Čistjakova istakla je da se vrlo rado odazvala pozivu organizatora, s obzirom na srdačan doček koji je imala 2008. godine kada je promovisala Žensku trku.

Čistjakova, koja je već 27 godina svetska rekorderka u skoku u dalj sa 7,52 metara istakla je da je u Beograd došla i kako bi podržala Ivanu Španović.

"Ivana je ne samo dobar čovek, već je i velika sportistkinja čvrstog karaktera pred kojom je velika budućnost. Verujem da će osvojiti medalju na Olimpijskim igrama u Riju. Ivanu podržava cela nacija, a ona će vašoj zemlji zauzvrat doneti slavu i popularnost", rekla je Čistjakova.

Rekorderka Srbije u maratonu Olivera Jevtić, koja ove godine neće učestvovati zbog problema koje je imala tokom priprema u Keniji, kada je ostala bez pasoša i ličnih stvari, poručila je da će ovoga puta podrzavati maratonce pored staze.

"Beogradski maraton je za mene više od sporta. Ova manifestacija po svim aspektima ne zaostaje za velikim svetskim maratonima', ocenila je Jevtić.

Direktor Beogrdaskog maratona Dejan Nikolić najavio je moguće obaranje rekorda staze, pošto će učestvoavti kenijski i etiopijski atletičari koji su u karijeri istrčali mnogo bolje rezultate nego što je rekord staze u Beogradu.

"Vreme sutra neće biti sunčano, već svežije, ali upravo to je ono što odgovara elitnim maratoncima", poručio je Nikolić.

Beogradski maraton startuje sutra u 10 časova ispred Crkve Svetog Marka.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva