:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Decembar 13, 2019   13:14

0

301

SzS blokira ulaze u RTS

Lideri i pristalice Saveza za Srbiju okupile su se u podne ispred ulaza u zgradu Radio-televizije Srbije, a do 20 sati će, kako su juče najavili, blokirati sva tri ulaza u zgradu javnog servisa do 20 sati, uprkos negativnim reagovanjima na tu akciju.

Okupljeni su blokirali sva tri ulaza u RTS, iz Takovske, Abardareve i tehnički ulaz, a među okupljenima su lideri SzS Dragan Ðilas, Vuk Jeremić, Boško Obradović, Marko Bastać, Borko Stefanović, Marinika Tepić, Nikola Jovanović...

Pristalice Dveri stigli su u koloni na čijem je čelu bio transparent "EU biraj: Vučić ili demokratija".

"Ovde smo jer RTS u poslednjih osam godina ne radi svoj posao. Ne možete mi reći da građane ne zanima šta se dešava", rekao je predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić i pozvao radnike RTS-a da profesionalno obavljaju svoj posao.

Dodao je da je ovo protest upozorenja i dodao:

"Svako ko želi da izađe iz zgrade javnog servisa može to da učini, ali će biti zabranjen ulaz".

On je rekao da RTS ne obaveštava javnost o onome što se dešava u društvu, te da sigurno postoji zainteresovanost javnosti za Aleksandra Obradovića iz Krušika, Mariju Lukić iz Brusa...

Upitan da li je ovo pritisak na medije, na šta su ukazali pojedini medijski poslenici, Jeremić je rekao da je ovo "pritisak da se RTS oslobodi od pritiska".

Ispred ulaza u Takovskoj ulici primetno je prisustvo policije, ali ne u velikom broju, a okupljen je veliki broj medijskih ekipa.

Novinarska udruženja sinoć su ukazala da blokada nije prihvatljiva, da je reč o pritisku, kako je rekao predsednik UNS Vladimir Radomirović, te sprečavanje novinara da rade svoj posao, kako je rekao predsednik NUNS Željko Bodrožić. Menadzment i kolegijum RTS su upozorili da nepravilnosti u njihovom radu, ako ih ima, ne smeju da se ispravljaju fizičkim nasiljem, već u okviru legalnih mehanizama.

"Osim što je ovakvo ponašanje nedopustivo, ono je i veoma opasno i do sada su pukom srećom i razumnim ponašanjem organa bezbednosti izbegnute ozbiljne i nesagledive loše posledice za sve", ističu menadzment i uređivački kolegijum javnog servisa.

Izvor: Танјуг

RTSSzS
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva