:

:

TV Most

clock

Februar 12, 2024   16:32

0

73

Teodosije: Kada se osećamo najslabijima, tada smo najsigurniji jer je Bog blizu nas

Vladika raško-prizrenski Teodosije poručio je da su srpski narod i pravoslavni vernici na Kosovu i Metohiji danas u veoma teškom položaju, ali da bi trebalo da podršku pronađu u bogu i svetoj liturgiji.

„U situacijI kada mnogi okreću glavu od nas, mnogi prijatelji i mnogi narodi, kada su se nadvili crni oblaci nad nama, kada je naš narod preplašen, kada mu preti opasnost sa svih strana, ne samo jedna opasnost, nego mnogo njih, a najveća je da nestanemo sa ovih prostora, svog ognjišta, ono što nam je bog ostavio je da služimo njemu i služimo svetu liturgiju“, navodi u besedi vladika Teodosije.

I današnji dan, kada su se u manastiru Draganac sabrali vernici, to potvrđuje, jer i gospod je rekao ištite carsko nebesko, a sve drugo će Vam se pridodati.

„I rekao je, imaćete nevolje u svetu, ali se ne bojte, „jer sam ja sa vama. Mene su gonili i vas će goniti“. To je rekao gospod svojim učenicima“, podsetio je vladika Teodosije i naglasio da se te reči potvrđuju kroz čitavu istoriju crkve božje.

Ali, naša nada je upravo u gospodu.

„I mi znamo da ono što najviše možemo da učinimo u ovom trenutku je da služimo gospodu, da budemo svi jedna duša, jedno biće, da budemo jedno srce, jedan um, u gospodu našem i onda smo telo Hristovo, onda smo najjači, jer je gospod sa nama“, poručio je Teodosije.

Nema ništa važnije od toga da se i dalje sabiramo u hramovima božjim, kaže vladika i dodaje da ne treba da se uzdamo ni u sebe, ni ljude, ni narode ovoga sveta, jer je sve to prolazno i varljivo.

„Već da se uzdamo u boga i silu božju. Onda kada se osećamo najslabijim, da smo u najvećoj opasnosti, onda smo najsigurniji, braćo i sestre, jer je bog blizu nas. I onda će nas bog zaštiti“, poručio je vernicima vladika raško-prizrenski Teodosije, posle liturgije u manastiru Draganac u Kosovskom Pomoravlju, povodom praznika Sveta tri jerarha.

Izvor: RTV Puls; Foto: RTV Puls

KiMTeodosijemanastir Draganac
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva