:

:

TV Most

clock

April 15, 2020   11:05

0

96

Tiodorović: Krizna situacija u Nišu nastala zbog problema u Gerontološkom centru

Epidemiolog Branislav Tiodorović je rekao da je krizna situacija u Nišu nastala pre svega zbog problema u Gerontološkom centru.

"To znači da je to u potpunosti poremetilo situaciju i da smo se našli u drugačijoj situaciji nego do tada. Pre toga smo mislili da smo u povoljnijoj situaciji jer je broj pacijenata u kliničkom centru i na respiratorima bio manji. Imali smo naznaku povoljnije situacije", rekao je Tiodorović za RTS.

Razgovor Branka Veselinovića sa Branislavom Tiodorovićem

Formiran je Štab za upravljanje krizom u Nišavskom i Topličkom okrugu, a Tidorović je istakao da je on sastavljen od najupućenijih osoba na čelu sa ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem. U štabu su epidemiolozi, infektolozi predstavnici različitih službi.

Tiodorović ističe da je zadatak štaba da pruži ocenu i predloži hitne mere za sprečavanje epidemije u tom delu Srbije.

Kada je reč o stanju zaraženih u Gerontološkom centru, rekao je da su oni prebačeni u Kliniki centar još istog dana i da imaju uglavnom lakše kliničke slike. Međutim, navodi da je pre toga troje pacijenata umrlo, dodajući da je reč o veoma teškim hroničnim bolesnicima.

Istakao je da i u jednom privatnom staračkom domu ima 30 pozitivnih pacijenata i tri radnika. Oni su prebačeni u Klinički centar ili je njihovo prebacivanje u toku.

Tiodorović napominje da su najveći problem objekti za smeštaj i boravak lica sa posebnim potrebama i da to zahteva posebnu pažnju.

Kaže i da virus na jugoistoku Srbije nije aktivniji nego u ostalim delovima, već je poleča da se razvija plima oboljevanja koja je kasnila nedelju dana.

Navodi da je stari deo Kliničkog centra skoro potpuno pun i da je 14 ljudi na respiratorima. U novi deo Kliniččkog centra je smeteno 212 pacijenata. Na raspolaganju je još 460 postelja, a tu je i bolnica u Leskovcu sa 200 postelja.

Govoreći o medicinskim kadrovima, Tiodorović je rekao da će potrebe biti podmirene zahvaljujući uključivanju kolega iz okolnih gradova i pomoći iz Beograda.

Naveo je da je poruka celog strunog tima i kriznog štaba kada je reč o proslavi Vaskrsa jasna.

"Da proslavimo Vaskrs onako kako treba, sa porodicama, u svojim uslovima ali bez bliskih kontakata, šetanja. Da ne dovodimo u rizik sebe i druge. Ostanimo kod kuće", rekao je Tiodorović.

Izvor: RTS

Tiodorovićkoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?